“Podcast Atölyesi” etkinliği İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

2021 yılında Haber Atölyesi Podcast yayınına başlayan Özgür Can Yolcu,'Podcast Atölyesi' etkinliğinde İletişim Fakültesi D-2 dersliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Medya Çalışmaları alanında doktora öğrencisi olan Özgür Can Yolcu, podcast üretim süreciyle alakalı olarak, “Tematik konulara değinmeli ve stratejinizi iyi belirlemelisiniz. Doygunluğa ulamış konularda podcast yapmamalısınız” şeklinde konuştu.


PODCASTİN PÜF NOKTALARI

Yolcu, ilk olarak podcastin tarihinden ve bu alandaki dünyadaki gelişmelerinden bahsetti. ”Dinleyiciyi sesle tutmak zordur. Bunun için girişte nelerden bahsedeceğinizi belirleyerek ve tempolu müziklerle başlamalısınız. Konuşurken duraklamalara dikkat etmelisiniz. Dinleyicinin kulağını yormamalı, konuğunuza göre sesinizi ayarlamalısınız.” diyerek podcastin nasıl yapıldığını uygulamalı gösteren Özgür Can Yolcu, istatistikleri iyi okumak gerektiğine dikkat çekti.


KİTLENİZİ KAYBETMEYİN

Yayın yaparken gardırobun içine girdiğini söyleyen Yolcu , ses kaydı alırken kayıt uygulamalarının dip seslerini aldığını belirterek bu konuya dikkat ederek çekim yapmanın önemini vurguladı. Kitleyi kaybetmemek için cinsiyete göre podcast yapmamak gerektiğinden bahseden Yolcu, seçilen konuyla alakalı uzman olan kişilerin çağırılmasının gerekliliğinden bahsederek sözlerini noktaladı.