​​“Gelenekselden Dijitale Medya İlişkileri Yönetimi” etkinliği İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

Hit Atölye’nin düzenlemiş olduğu Atölye Sohbetleri programı kapsamında “Gelenekselden Dijitale Medya İlişkileri Yönetimi” etkinliği İletişim Fakültesi D-2 dersliğinde gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Avantgarde İletişim Danışmanlığı Medya İlişkileri Direktörü Murat Aşık konuşmasına başlarken iletişimin ne kadar önemli olduğunu ve kendinizi asla aşağı görmemeniz gerektiğini vurguladı. İş seçerken kriterlerden en önemlisinin buradan bir şey öğrenebilir miyim sorusu olması gerektiğini belirten Murat Aşık öğrenciler adına sağlıklı staj sürelerinin üç ay olması gerektiğini ve bu süreçte öğrencilerin soru sormaktan asla çekinmemelerini gerektiğini söyledi.

“YAPTIĞIMIZ ŞEY GÜVEN VE ALGI YARATMAK”

Aşık, iletişim danışmanlığı yapan bir yerin asıl görevinin markayı halka tanıtmak ve bir algı yaratmak olduğunu açıkladı. Konuşmacı bizlerin görevi markanın nasıl gösterilmesi, nasıl tanıtılması, hedef kitlenin kimler olduğunun belirlenmesi ve buna göre yönelim sağlanabilmesi için çalışmak olduğunu söyledi. Aşık, dijital dünyanın doğru şekilde kullanılması gerektiğinin önemini vurguladı. “Sosyal medya uygulamalarını göz ardı etmemek gerekir. Bu mecralar doğru şekilde kullanıldığında çok büyük yerlere ulaşılabilir.” diyen Aşık, medyaya gönderilen mesajların neleri temsil ettiğini, haber niteliği taşıyan olayların ne zaman yayınlanması gerektiğinden de bahsetti.


SAĞLAM İLETİŞİM , SAĞLAM İLİŞKİLER

Murat Aşık, yayınlanmış çeşitli  basın bültenlerinden, röportajlardan ve raporlama şekillerinden de örnekler göstererek nelere dikkat edilmesi hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Aşık ilişkilerin güçlendirilmesi için beraber iş yapma potansiyeliniz olan yerlerle sağlam iletişim kurmak ve aradaki ilişkinin sürdürülebilir kılınmasının şart olduğunu anlattı. Hayatımıza yeni giren medya kanalları hakkında bilgiler vererek podcast, mobil uygulamalar ve web sitelerinin nasıl kullanılabileceğini hakkında bilgiler de aktaran Murat Aşık son olarak öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayarak konuşmasını noktaladı.

Muhabir: Tuğçe Okur