“Reklam Yazarlığı” isimli etkinlik İletişim Fakültesi’nde gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi D-8 Amfisinde Reklam Yazarlığı etkinliği düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinlikte konuşan Balım Beren Sunar reklam yazarlığına ve reklamcılık sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Sunar, reklamcılığın sabır işi olduğunu reklam yazarlığının ise sürekli deneme ve yanılma yoluyla ilerlediğini belirtti.

 

“SÜPER GÜCÜNÜZ NE?”

Balım Beren Sunar reklamcılık sektörüne girmek isteyen birinin öncelikli olarak süper gücünün ne olduğunu belirlemesi gerektiğine değinerek, “Herkes aslında hep ne olmak istediğine odaklanır ama kendini çoğunlukla analiz etmez. Bu yüzden önce kendinizi analiz edin analizinize göre süper gücünüzü belirleyin.” ifadelerini kullandı.

 

“İNSAN KÖTÜ YAZMAKTAN SIKILDIĞI ZAMAN İYİ YAZMAYA BAŞLIYOR”

Balım Beren Sunar reklam yazarlığında yaratıcı olmanın en önemli unsur olduğuna vurgu yaparak, “Sürekli yazarak yaratıcılığınızı geliştirin, üretin. Yazarlık anlamında net şekilde şunu söyleyebilirim; İnsan kötü yazmaktan sıkıldığı zaman iyi yazmaya başlıyor. O yüzden sürekli yazın.” dedi. Sunar, reklam yazarı olarak hep ben bunu görsem ne hissederdim düşüncesiyle üretmek gerektiğini vurgulayarak, ilginç fikirler üretmenin reklam yazarlığında daha başarı odaklı olacağını belirtti.

 

Muhabir: Kerem Osman Gökkür, Nurhan Adıgüzel

Fotoğraf: Nurhan Adıgüzel