Koraj Atölye’nin düzenlediği etkinlik İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi

İletişim Fakültesi’nde çeşitli etkinlikler düzenleyen Koraj Atölye’nin bu seferki konuğu Atelier Agency Kurucusu Özge Vural oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Moda tekstil tasarımı bölümünden mezun olduğunu belirten Vural, ilk hedefinin dergi editörlüğü olduğunu ama hayatın onu pazarlama alanına yönelttiğini belirtti. Vural, öğrencilerle tek tek tanışıp onların planlarını sorarak ve tavsiyeler vererek söyleşisini sürdürdü.

STAJIN ÖNEMİ

Çoğu öğrenci staj başvurularına geri dönülmediğini belirten Vural, bu konu üzerine kendinden örnek vererek,  “Ben staj yapacağım yere 40 tane mail atmışımdır, en sonunda aradılar beni.” ifadelerinde bulundu. Hazırlık sınıfı bittikten hemen sonra staj yapmaya başladığını belirten konuşmacı, staj yapmanın bu işteki önemini her cümlesinde vurguladı. Vural, reklamcılık sektöründe çalışmak isteyenlerin çalışkan, kriz durumunu yönetebilen kişiler olması gerektiğini belirtti. Reklamcılığın insanları etkileme sanatı olduğunu söyleyen Vural, “Ben gelen müşterinin ne istediğini ilk tanışmada anlamalıyım.” dedi. 

ÖĞRENCİLERE OFİS DAVETİ

Vural, öğrencilere birbirleriyle iletişim içinde olmaları gerektiğini söyleyerek, iş ilanı, eğitim veya seminerler hakkında edindikleri bilgiyi birbirleriyle paylaşmanın önemli olduğunu belirtti. Konuşmacı, insanın karşısına ne zaman ne çıkacağının belli olmayacağını söyleyerek mutlaka herkesin bir kartviziti olması gerektiğini söyledi. Reklamcılık sektöründe ilerlemek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vural, Photoshop programlarına hakim olmaları gerektiğini, görsel yeteneklerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Vural, reklamcılık öğrencilerini kariyer planlarını konuşmak için ofisine davet etti. 

Muhabir: Ece Nur Öztürk

Fotoğraf: Ece Nur Öztürk