“Türkiye’de Resmi İlan ve Reklamların Dağıtım Süreci” adlı seminer İletişim Fakültesi’nde düzenlendi

Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Müdürü İdris Çam, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

İdris Çam’ın “Türkiye’de Resmi İlan ve Reklamların Dağıtım Süreci” isimli semineri Kocaeli Üniversitesi Haber Ajansı’nda (KOÜHA) gerçekleşti. İdris Çam öğrencilere Basın İlan Kurumu’nun görevlerinden bahsettikten sonra etkinliği soru cevap şeklinde sürdürdü. 


BİK’İN GÖREVİ NE?

Slayt sunumuyla BİK’in asıl görevlerinden bahseden Çam, sosyal olarak basının desteklenmesinin ve gazetecilerin haklarının korunmasının BİK’in görevi olduğunu söyledi. 

BİK’in gazetecilere, basına ve kurumlara maddi yardımda bulunduğunu ve geniş bir alana sahip olduğunu belirten Çam, kurumun 81 şubesinin bulunduğunu ifade etti.


“ARTIK KİMSE GAZETELERE İLAN VERMEK İSTEMİYOR”

Yazılı basının yakın zamanda azalacağını belirten Çam, artık her şeyin dijitale kayacağını dile getirdi. İlan dağıtımlarının tiraj gruplarına göre olduğunu dile getiren Çam, kimsenin gazetelere ilan vermek istemediğini söyledi. Çam, “ Şu anda en büyük gazeteler Sabah, Milliyet ve Hürriyet. Onlar da maksimum 25 sayfalar. Çünkü artık kimse gazetelere ilan vermek istemiyor.” dedi. İdris Çam, dijital mecralarını birbirine rakip olmaması hatta birbirini tamamlayan mecralar olması gerektiğini dile getirdi. 


Muhabir: Ece Nur Öztürk