Koraj Atölye'nin semineri İletişim Fakültesi'nde düzenlendi

Koraj Atölye’nin organize ettiği seminer, Bariz Medya Reklam Ajansı kurucularından Ebubekir kadak eşliğinde İletişim Fakültesi D-7 dersliğinde gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kadak, dijital dünyayla birlikte gelişen reklamcılık hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Öncesinde kendi hakkında bilgiler veren Kadak reklamcılık işi için bu alanda eğitim alan kişilerin bu sektöre daha hızlı adapte olabildiğini belirtti. Kadak, dijital dünyayla birlikte gelişen reklamcılık hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. Öncesinde kendi hakkında bilgiler veren Kadak reklamcılık işi için bu alanda eğitim alan kişilerin bu sektöre daha hızlı adapte olabildiğini belirtti.  


‘‘HER ŞEYİ YAPARIZ DÜŞÜNCESİ OLMAMALIDIR’’ 

Dünyanın dijitalleşmesi bilgisayar ve internetin gelişmesiyle ortaya çıkan web sitelerinden dolayı olayların büyümeye başladığını belirten Kadak, bu olayların reklamcılık sektöründe çok değişikliklere sebep açtığını ve bunların neler olduğunu öğrencilerle paylaştı. “Her sektörde olduğu gibi reklamcılık sektöründe de her şeyi yaparız düşüncesi olmamalıdır. Bu iyi bir alışkanlık değildir. Yeri geldiğinde bazı şeylerin olamayacağını kabullenmek gerekir.” diyen Kadak, gerçekçiliğin ayırt edilmesi gereken önemli bir durum olduğunu vurguladı.


  

‘‘SOSYAL MEDYA REKLAMLARININ TAKİP KOLAYLIĞI’’

Ebubekir Kadak reklamcılık için en önemli olan konulardan biri olan sosyal medya reklamları hakkında da bilgi ve görüşlerini sundu. Televizyon reklamcılığı ve sosyal medya reklamcılığının kıyaslamasını yapan konuşmacı; sosyal medya reklamlarının, televizyon ve gazetelere oranla takibinin yapılmasının çok daha kolay olduğunu belirtti. Bölgesel kontrol, hedef kitle kontrolü, performans ölçümü ve yeniden pazarlama yapabildiklerini söyleyen Kadak, ulaşabildikleri kitlelerin dikkatini nelerin çektiğini ve bu şekilde onları nasıl elde ettiklerini dinleyicilerle paylaşarak konuşmasını sonlandırdı.


Muhabir: Tuğçe Okur