Judown Dünya Şampiyonasını Hedefliyor

SEKA Sporcu Eğitim Merkezi’nde bir dövüş sanatı olan judownun da yer aldığı çeşitli spor dallarında eğitim veriliyor. Judown down sendromlu bireylerin judo yaptığı turnuva ismine deniyor.

Bu Gönderiyi Paylaş

Merkezde eğitim alan özel sporcuların ünleri Avrupa’ya ulaştı. Şimdilerde Türk bayrağını dünya şampiyonalarında dalgalandırmayı planlayan sporcular, antrenörleriyle çalışmalarına devam ediyor. Son katıldıkları turnuva olan 2021 Down Sendromlular Avrupa Oyunları’nda milli judocu Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar altın madalya, Mehmet Can Topal ise gümüş madalya ile ülkemize döndü. Batuhan Manay Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’da üç yıldır antrenörlük yapıyor. Bir senedir Down Sendromlu sporcular ile ilgilenen Manay, Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası hazırlıklarının teknik ve taktik anlamda takım olarak ilerlediklerini belirtti.


“JUDO BENİM AİLEM”

“Ben judoda kendi ailemden, kardeşlerimden ayırmadığım insanlar kazandım. Tüm hayatım, yaşayış biçimim, yemem içmem judo oldu. Judo benim ailem gibi” diyen Manay, judo için iki yıl okulunu aksattığından bahsetti. Durumunu bir sözle özetleyen antrenör, “iki tavşan peşinde koşan hiçbirini yakalayamaz” diyor. Artık sadece judoya yönelen Manay, iki yıl sabah akşam demeden antrenman yaptığını, üç ay boyunca çalışıp, Türkiye’deki şampiyonalarda önce yedinci daha sonra Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

ÖZEL ÇOCUKLARLA ANTRENMANIN KEYFİ

İlerleyen süreçlerde ön çapraz bağı kopup sakatlık yaşayan antrenör, böylece judoyu bırakarak asıl hedefi olan antrenörlüğe başladı. Baş antrenör Gültekin Sevinç’in yönlendirmesiyle özel çocukların antrenörü olan Manay, onlarla idman yapmanın daha keyifli olduğunu vurguladı. Spor salonunda sadece idman yapmıyor, eğlenceli sohbetleri de oluyor.

ZİRVE İÇİN GÜÇLÜ MOTİVASYON

Manay, “Sevdiğim işi yapıyorum ve hedefe yönelik ilerledikçe motivasyonumu zinde tutabiliyorum” ifadelerini kullandı. Sporcuların hem bayrak hem madalya aşkıyla hedefe doğru ilerledikleri için antrenmanlara motive geldiklerinden bahsetti. Sonraki hedeflerinin her sporcunun hayali olan olimpiyatlar olduğunu da dile getirdi.

“ANTRENÖRÜM BENİM İÇİN BİR BABA GİBİ”

Altın madalya sahibi milli sporcu Talha Ahmet Erdem de judonun hayatındaki yerinden bahsetti. “Bayrak benim için namustur” diyen Erdem, maçlara her zaman dua ederek çıktığını anlatıyor. Hedeflerinin altın madalya olduğunu vurgulayan sporcu, judoya kendisini teşvik edenin babası olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi.


Muhabir: Cansu Gülizar Hacıyakupoğlu