Doç. Dr. Selma Koç Akgül tarafından "Afet Odaklı İletişim" konulu seminer gerçekleştirildi

Doç. Dr. Selma Koç Akgül tarafından "Afet Odaklı İletişim" konulu seminer gerçekleştirildi

Bu Gönderiyi Paylaş

Doç. Dr. Selma Koç Akgül tarafından düzenlenen "Afet Odaklı İletişim" semineri çevrim içi olarak düzenlendi. Etkinlikte afetlerin yönetim sistemleri ve yönetim şekilleri hakkında konuşan Doç. Dr. Selma Koç Akgül, "Afet yönetim sistemlerinin en önemli halkalarından biri halktır. Afet durumlarında halk çok önemli bir paydaştır." ifadelerini kullandı.


Doç. Dr. Selma Koç Akgül afet dönemlerinde medyanın önemine değindi. Akgül, "Medya bize farklı bir dünya sunuyor. Afet dönemlerinde medya kullanımı çok önemli. Medya tarihe not düşen yazılı belgelerdir." dedi.

Afet dönemlerinde resmi ve gönüllü kuruluşların harekete geçmesinden önce spontane tepkilerin oluştuğunu belirten Akgül, bu tepkilere "Doğaçlama Tepkiler" denildiğini dile getirdi. Akgül, olağanüstü durumları doğru algılayıp buna göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Bu süreçte neleri bildiğimiz ve neleri bilmediğimiz hakkında konuşan Akgül, daha sağlıklı bir dünya için kendimizi nasıl hazırlamamız gerektiğinin öneminden de bahsetti. Akgül, yaşanan depremde tedbirsizliğin büyük bir sorun olduğunu belirterek  afetlere tedbir almak için bilgi, eğitim ve tecrübe gerektiğini dile getirdi. 

Muhabir: Tuğçe Okur

Fotoğraf: Tuğçe Okur