Koraj Atölye’nin düzenlediği etkinliğe Oğuz Ali Yiğit ve Emir Akarca katıldı

Koraj Atölye’nin düzenlediği etkinliğe Oğuz Ali Yiğit ve Emir Akarca katıldı

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü Seminer dersi kapsamında çevrim içi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuk olarak Product Marketing Specialist Oğuz Ali Yiğit ve Motion Graphic Designer Emir Akarca katıldı.

"Nicelik arttıkça nitelik düşüyor"

İçerik üreticiliği hakkında bilgiler veren Emir Akarca, sosyal medya mecralarının ortaya çıkmasıyla içerik üreticiliğinin yeni bir meslek haline geldiğini ve birçok insanın da bu mesleğe yöneldiğini dile getirdi. Akarca, “İçerik üretiminde nicelik arttıkça nitelik düşmeye başlıyor. Bu noktada önemli olan nokta içeriğin kalitesi." dedi. Reklam üretiminde kurgudan içeriğe kadar her şeyin çok değiştiğini belirten Akarca, içeriğin nasıl pazarlandığının da çok önemli olduğunu ifade etti.

"Dikkat çekici görsel veya ses kullanılmalı"

Dijital pazarlama konusu hakkında bilgiler veren Oğuz Ali Yiğit, “Dijital pazarlamada en önemli noktalardan biri kullanıcılara çok hızlı bir şekilde ne anlatmak istediğimizi veya ne vermek istediğimizi belirtmek. Bunun için de belirli kriterler var.” dedi.  En önemli kriterlerden birinin dikkat çekici görsel veya ses kullanılması olduğunu belirten Yiğit, farklı sosyal medya mecralarında farklı stratejilerin bulunduğunu dile getirdi.

"Dijital okuryazarlık önemli"

Türkiye’de içerik üreticiliği konusunda belirli avantajların olduğunu söyleyen Akarca, Avrupa ve Amerika’da yapılıp Türkiye’de yapılmamış çok sayıda içerik bulunduğunu belirtti. Akarca, “Zamanında Kore’de yapılmış bir içerik ürününü biz şu anda Türkiye’de yapmaya çalışabiliriz. Bu asla teknoloji hırsızlığı değildir. İçeriği uyarlayıp güzel bir şekilde ülkenizde sunabilirseniz iyi bir ticaret yapmış olursunuz.” dedi. Ticarette geri dönüşün önemine değinen Akarca, içerik üretiminde de teknolojiyi okumanın ve dijital okuryazarlığın çok önemli olduğunu söyledi.  Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu