Oğuz Öztürk tarafından “Sinema ve Dizi Sektörü” konulu seminer gerçekleştirildi

Oğuz Öztürk tarafından “Sinema ve Dizi Sektörü” konulu seminer gerçekleştirildi

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünün uyguluma birimi Görsel İletişim Tasarımı Atölyesi tarafından “Sinema ve Dizi Sektörü” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Digiflame kurucu ortağı Oğuz Öztürk katılım gösterdi. 

Firmaların tecrübe isteği yeni mezunlar için problem yaratıyor

Konuşmasına Digiflame şirketini tanıtarak başlayan Oğuz Öztürk, şirketin 22 yıl önce kurulduğunu ve Türkiye'de sinema ve televizyon sektöründe görsel efekt ve animasyon alanında hizmet veren ilk şirketlerden biri olduğunu dile getirdi. Okulların ilgili bölümlerinden mezun olanların sinema ve televizyon piyasasında karşılaştıkları problemlere de değinen Öztürk, “Bütün firmalar tecrübesi olan veya  bu alanda daha önce bir yerlerde çalışmış arkadaşları bünyelerine katmayı tercih ediyorlar. Bu durum yeni mezun olan gençler için çok büyük bir problem yaratıyor. Çünkü yeni mezun kişilerin sektörde tecrübe edinmesi kolay bir iş değil.” dedi.

Yeni mezunları eğitme yolunu seçtiler

Digiflame şirketinin işe alım sürecinden bahseden Öztürk, yeni mezunları bünyelerine kattıklarını ve belirli bir sistem ile eğittiklerini dile getirdi. Öztürk, “Genç arkadaşlarımıza görsel efekt alanının ihtiyaçlarının neler olduğunu ve iş yapabilmeleri için neleri bilmeleri gerektiğini anlatarak onları düzenli olarak eğitiyoruz.” dedi. Okullarla daha çok temas halinde olmak ve bu sayede daha çok insana ulaşmak istediklerini belirten Öztürk, çeşitli görüşmeler yaparak bu süreci de daha düzenli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

 Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

Galeri