Halkla ilişkiler ve Tanıtım Atölyesi “Dijital Çağdaki Gelişmelerin Reklam Sektörüne Etkisi” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenledi

Halkla ilişkiler ve Tanıtım Atölyesi “Dijital Çağdaki Gelişmelerin Reklam Sektörüne Etkisi” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenledi

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünün uygulama birimi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi Görsel İletişim Tasarım bölümü mezunlarından “911 Agency” kurucusu Berker Eren ile “Dijital Çağdaki Gelişmelerin Reklam Sektörüne Etkisi” başlıklı seminer çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Seminer Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerinden Abdulkadir Yıldızhan’ın bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Etkinliğin mentörlüğünü ise Doç. Dr. Banu Küçüksaraç üstlendi.

Dijital çağdaki gelişmelerin reklam sektörüne etkisinin ele alındığı seminerde Berker Eren konuşmasına video prodüksiyon sürecinin gelişiminden bahsederek başladı. Ardından bumper reklam videosu taktiğiyle kısa bir sürede tüketicilerin aklında kalınabildiğini söyleyen Eren, kuruculuğunu yaptığı ajansın da daha önceden bu taktiği kullandığını dile getirdi.   

"Teknoloji sayesinde reklamcılık sektörü kolaylaştı"

Eren günümüzdeki en etkili sektör elemanının sosyal medyadaki etkileşim verileri olduğunu ve yapılan reklamın markaya olan etkilerinin bu verilerle takip edilebildiğini söyleyerek teknoloji sayesinde reklamcılık sektörünün oldukça kolaylaştığını ifade etti. Günümüzün gelişmiş şartlarıyla beraber artık dünyanın öbür ucundan bile bu verilerin takip edilebildiğini söyleyen Eren, sürecin ilerlemesi için firmanın yakınında olmak gerekmediğini belirtti. 

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi. Berker Eren'e paylaştığı bilgiler için teşekkür belgesi takdim edildi. 


Muhabir: Ece Özacar

Galeri