Seka Park, Kürek Yarışlarına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye’de düzenlenen, ilk Dünya Şampiyonası standartlarında olma özelliğini taşıyan Körfez Kupası Deniz Küreği Yarışları Seka Park’ta gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı etkinlikte Fenerbahçe, Galatasaray, İzmit Sümerspor Kürek Kulübü, Türk Balıkadamlar, Sinop Gençlik Merkezi Kürek Kulübü gibi 14 takım yer aldığı yarışlar, Kocaeli halkı tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. 

DÜNYA ŞAMPİYONASI STANDARTLARINDA YARIŞ

Yarış öncesi İzmit Sümerspor Kürek Kulübü baş antrenörü Ümmet Subaşı, etkinlik hakkındaki düşüncelerini aktardı. Dünya Şampiyonası standartında bir yarış düzenlendiğini söyleyen Subaşı, “Kürek branşı iki dala ayrılıyor. Birincisi durgun su küreği, ikincisi ise deniz küreği. Kendimizi deniz küreğine yoğunlaştırdık. Yarışın Kocaeli kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

İZMİT SÜMERSPOR BÜYÜK FARKLA KAZANDI

Toplamda 7 kategoride yarışılan etkinlik, Kadınlar 4x(Dört Çifte) ile başlayıp U19 Erkekler 4x yarışı ile sona erdi. Açılış yarışı olan Kadınlar 4x kategorisinde İzmit Sümerspor Kürek Kulübü, Altın Boynuz Spor Kürek Kulübü ve Sinop Gençlik Merkezi Kürek Kulübü rakip oldular. Yarışı büyük farkla İzmit Sümerspor Kürek Kulübü kazanırken, Altın Boynuz Spor Kürek Kulübü ikinci, Sinop Gençlik Merkezi Kürek Kulübü ise 3. bitirdi. 

Diğer kategorilerde kazanan takımlar ise şu şekilde: 

Erkekler 4x+ kategorisinde İzmit Sümer Spor Kürek Kulübü, 

Master Mix 4x+ kategorisinde Galatasaray Spor Kulübü,  

Master Kadınlar 4x+ kategorisinde İzmit Sümer Spor Kürek Kulübü,

Master Erkekler 4x+ kategorisinde Altın Boynuz Spor Kürek Kulübü 

U19 Kızlar 4x+ kategorisinde İzmit Sümer Spor Kürek Kulübü 

U19 Erkekler 4x+ kategorisinde İzmit Sümer Spor Kürek Kulübü 

Bu sonuçlar itibariyle en çok başarı gösteren İzmit Sümer Spor Kürek Kulübü (4), Galatasaray Spor Kulübü (1), ve Altın Boynuz Spor Kürek Kulübüne (1) Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım tarafından ödül verildi. 

Muhabir; Erdost Özmen, Oğuzhan Hafızoğlu, Tolga Gökay Günay