KOÜ’de TUBİTAK bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde TUBİTAK bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Dün Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde TUBİTAK bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı kapsamında öğrencilere TUBİTAK 2209/A-B projeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, Prof. Dr. Ahmet Sayar, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kır Savaş ve Doç. Dr. Erhan Gengeç katıldı.

Savaş Ayberk Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Prof. Dr. Elif Öğüt yaptı. Öğüt, geçen yıl çevrimiçi düzenlenen toplantıyı bu yıl yüz yüze yaparak farkındalığı arttırmayı amaçladığını belirtti. Bir önceki dönemde 47 projenin kabul edildiğini ifade eden Öğüt, bu dönem bu sayının 34’e gerilediğini kaydetti. Rekabetin yoğun olduğunu belirten Gengeç, 150’nin üstünde projesi olan üniversitelerin olduğunu söyledi.

“KOÜ Türkiye genelinde 54. sırada”

Projenin A kategorisinde 33, B kategorisinde ise yalnızca bir projenin kabul edildiğini belirten Öğüt, sanayiye yönelik olan B kategorisinde yalnızca bir projenin kabul edilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Türkiye genelinde proje kabul oranının yüzde 55 olduğunu ifade eden Öğüt şöyle konuştu:

“Üniversitelerin kabul sıralarına baktığımızda 54. sıradayız. Argemizi yükseltmek adına siz gençlere çok büyük iş düşmekte. Türkiye genelinde kabul oranı yüzde 55 iken KOÜ’de bu oran yüzde 67.”

“Proje ekibine 6 bin liraya kadar destek”

Projelerdeki asıl amaçlarının lisans öğrencilerini teşvik etmek olduğunu vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:

“Bizim bu projelerdeki amacımız lisans öğrencilerinin teşvik edilmesi. Hedeflerimizden birincisi araştırma üniversitesi olmak ve öğrencileri ekip çalışmasına hazırlamak. Ayrıca kurumsal firmaların, öğrencilerin katıldığı projeleri takip etmesi, öğrencileri heveslendirecektir.”


Muhabir: Uygar Çağan Ulusan, Ecren Çetiner, Sabri Ülker

Fotoğraf: Uygar Çağan Ulusan, Ecren Çetiner, Sabri Ülker