KOÜ’de "Oyuncu" Söyleşisi Mustafa Üstündağ İle Gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde oyuncu ve yapımcı Mustafa Üstündağ ile “Oyuncu” söyleşisi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Söyleşi Sıla Yıldırım’ın moderatörlüğünde başladı. Öncelikle oyuncu Üstündağ'ın geçmişte yaptığı işler hakkında hatırlatmalar ve bilgilendirmeler yapıldı. Oyuncu, içinde bulunduğu ve en keyif aldığı işlerden söz ederek katılımcılara yaşadığı bazı deneyimleri aktardı.

OYUNCU SENARYOYA İNANMALI

"Bazen doğaçlama yaparım ama genellikle senaryoya bağlıyım." diyerek söze başlayan Üstündağ, oynamak istemediği bir şeyi oynamadığını ve bu nedenle şehir tiyatrosu oyuncusu olmadığını belirtti. “Bazen oynadığım karakterle yazılan sahne arasında bağlantı olmuyor. O zaman o sahneyi oynamam. Ben sahneye inanamazsam, seyirciyi de inandıramam.” dedi. Her türlü karakteri canlandırmak istediğini söyleyen Üstündağ, ara sıra Müge Anlı’ya gidip oradaki insanları gözlemlediğinden bahsetti.

“BEN İZLEMEYİ DEĞİL OYNAMAYI SEVİYORUM”

Kendisini izlemekten utandığını söyleyen Üstündağ, “Kendime denk gelirsem kanalı değiştiririm. Ben izlemeyi değil oynamayı seviyorum.” diyerek konuşmasını sürdürdü. Sinemaya yeterince bütçe ayrılmadığını vurgulayan Üstündağ, ekipman eksikliğinden ve uluslararası medyada boy göstermenin öneminden söz etti. Yurtdışına satılan dizilerin telif haklarının sadece yapımcılara verilmesinin yanlış olduğunu dile getiren Üstündağ, "Dijitalleşen dünyada dönem dönem değer kaybetsede, tiyatro her zaman iş yapar." diyerek sözlerine son verdi. Söyleşi, katılımcıların soru cevaplarının ardından son buldu.

Muhabir: Şehriban Ağca