Potanın Perileri Kocaeli Üniversitesi'nde Öğrencilerle Buluştu

Kocaeli Üniversitesi’nde A Milli Basketbol Kadın Takımı (Potanın Perileri) ile söyleşi gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Spor Bilimler Fakültesi Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Sevgi Uzun, Ayşe Cora ve Ayşegül Aladağ katılım gösterdi. Söyleşi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.  

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kürşat Serttaş, Spor Bilimleri Fakültesi’nin rolü hakkında konuşmasının yanı sıra Kocaeli Üniversitesi’nin her alanda öğrencilerin yanında bulunduğu ve destek olmaktan çekinmediklerini söyledi, verimli ve güzel bir eğitim yılı dileyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Mengi konuşmasında çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi. Kocaeli Belediyesi için bu tür etkinliklerin çok güzel bir fırsat olduğunu belirten Mengi, bu tarz etkinliklerin devam edeceğini belirtti.  


“BU MAÇ BİZİM İÇİN BİR BAŞLANGIÇ” 


Ayşe Cora, kendini motivasyon etme yönteminin kendini baz alarak, rakibiyle ilgilenmeyip kendi için en iyisi olmanın motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Milli takımda olmanın çok farklı olduğunu belirten Aladağ, bu forma altında olmaktan gurur duyduğunu belirtti. 

Milli takımda olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Sevgi Uzun, bu sorumluluğu hissettiğini ve bu durumun tatlı bir stres oluşturduğunu ifade etti. Kulüplerde bireysel olarak oynadıkları için sorumluluğu sadece kendi özelinde hissettiğini belirten Uzun, Türk bayrağını zirveye dikmek istediklerini dile getirdi. 


“AYNI BAYRAK ALTINDA BİR ARAYA GELMEK ÇOK KEYİFLİ OLACAK” 


Hedeflerinin 2025 Avrupa Kupası olduğunu belirten Ayşe Cora, Slovakya maçının turnuva için en önemli ayağı olduğunu söyledi. Cora, “Herkesin desteklerini bekliyoruz. Basketbol seyircili bir spor ve taraftar olduğu zaman biz daha çok motive oluyoruz.” dedi. Program Prof. Dr. Kürşat Serttaş’ın milli sporculara çiçek takdim etmesi ile sona erdi. 


Muhabir: Kübra Akçay, Mihriban Al 

Kameraman: Mihriban Al