Kocaeli Üniversitesi’nde Düzenlenen “II. Film Festivali” Kapsamında Yapımcı Önder Önsal’ın ‘Yapımcılık Atölyesi’ Gerçekleşti.

Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Yapımcı Önder Önsal’ın katılımıyla düzenlenen atölyeye Selçuk Koç moderatörlük yaptı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Koç, Yapımcı Önder Önsal hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve festivalin Kocaeli’ye büyük bir değer katacağından bahsetti. Önder Önsal, sinema kulübünün kendi dönemlerinde kurulduğunu ve bu festivalin devam ettirilmesinin öğrencilere büyük katkı sağlayacağını söyledi.


ÖNEMLİ OLAN KENDİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK

Kocaeli Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olan Önsal “Ben kariyer kelimesini sevmem. Önemli olan insanın kendini gerçekleştirmesidir.” dedi. Bugüne kadar birçok televizyon projesine imza atan Yapımcı Önsal, katılımcılara bu hayatta insanların kendilerini gerçekleştirmek için ne yapmaları gerektiğini söylerken, sektörün içerisinde olmanın çok tecrübe katacağını da belirtti.

TÜRKİYE’DE İKİ TİP SİNEMA VAR

Önder Önsal “Bir insanın temel motivasyonu ben kimim ve ne olmalıyım olmalı.” ifadelerini dile getirdi. Önsal, Türkiye’de biri ozanlık diğeri ise matematiksel sinema olmak üzere iki tip sinema olduğunu vurguladı. Yılmaz Güney ve Metin Erksan’ın ozanlık sineması yaptığından söz eden Yapımcı Önsal, ozanlık sinemasının bu topraklarda yaşayan insanların sorunlarını kendi dilleriyle anlatması olduğunu vurguladı. Önsal, Üniversitenin sadece çerçeve sunacağını söyleyerek konuşmasını noktaladı.


Muhabir: Şehriban Ağca

Fotoğraf: Ceyda Ateş