KOÜ'de Alkım Özmen ve Sarp Bozkurt ile "Gece Babamızı Ararken" Adlı Film Gösterimi Gerçekleşti

KOÜ'de Alkım Özmen ve Sarp Bozkurt ile "Gece Babamızı Ararken" adlı film gösterimi gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Film Festivali kapsamında "Gece Babamızı Ararken" kısa film gösterimi filmin yönetmeni ve senaristi Alkım Özmen ve başrol oyuncusu Sarp Bozkurt ile Fen Edebiyat Fakültesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


"KENDİ HİKAYELERİNİ OLUŞTURMUŞ KARAKTERLER"

Kısa film gösterimi ile başlayan söyleşi, yönetmen ve senarist olan Alkım Özmen ve oyuncu Sarp Bozkurt öğrencilerle keyifli dakikalar geçirdi. Filmin senaryosunu yazan Özmen, başlangıçta bir hikayesinin olmadığını ve kafasındaki karakterleri bir araya getirip sonucunda bir hikaye oluşturduğunu dile getirdi. "Hikaye herhangi bir mesaj kaygısıyla mı oluştu?" şeklinde sorulan soru üzerine Özmen “Ben filmi yapmak istedim ve yaptım. Beni bu yola iten sınırlandırılmış bir mesaj iletme durumu değildi. Sonucunda da izleyicinin takdirine bıraktım.” şeklinde sorulan soruyu yanıtladı.

"YİRMİ DAKİKA İÇİN ON BEŞ KEZ PROVA"

Filmin başrol oyuncusu Sarp Bozkurt, çeşitli karakterlerde yıllardır oyunculuk yaptığını, hem sinema hem dizi sektöründe bulunduğunu fakat ilk kez bir kısa filmin kadrosuna dahil olduğunu dile getirdi.

Oyuncu Bozkurt’u şaşırtan durum ise bu kısa film için on beş kez provanın gerçekleşmiş olmasıydı. Sarp Bozkurt sözlerine “Yıllardır oyunculuk yapmama rağmen ilk defa bu kadar uzun provalara dahil oldum. Bu durum her ne kadar beni şaşırtmış olsa da aslında beni geliştiren de bir durum oldu.” şeklinde devam etti.

Çeşitli fakültelerden katılım sağlanılan söyleşide Sarp Bozkurt’un espirileri tüm salonu güldürdü. Bozkurt ve Özmen’in mühendislik fakültesinden mezun olmaları ve sonrasında sektör değiştirmeleri de üniversiteli öğrencilere hayallerinin peşinden ilerleme noktasında ayrıca  ilham verdi.


Muhabir: Esma Yılmaz, Nagehan Ulutaş

Fotoğraf: Nisanur Karahan