Oyuncu Aydın Sigalı, Sinema Kulübü Öğrencileriyle Buluştu: “Aslolan Metni Parlatmaktır, Oyuncu Sadece Aracıdır”

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Film Festivali etkinliklerinin son gününde, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Oyuncu Aydın Sigalı, oyuncu yönetimi hakkında konuştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Oyuncu Aydın Sigalı, katıldığı söyleşide, oyuncunun, senarist ve yönetmenden daha fazla ön plana çıkmasının sebebi; toplumun eğitimsizliğidir dedi. Sigalı, asıl olan şeyin metni parlatmak olduğunu, oyuncunun sadece bir araç olduğunu vurguladı. 

  

Söyleşi, KOÜ ’nün Film Festivali Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği son etkinlik oldu. Sinema kulübü tarafından düzenlenen söyleşi, Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezi Karadeniz salonunda gerçekleştirildi. 

Oyunculuk serüvenin çok farklı geliştiğini söyleyen Sigalı, hiç eğitim almadığını belirtti. Sigalı, toplumdan kopuk bir kişinin oyuncu olmadığını, o kişinin sadece kendini eğlendirebileceğini söyledi. Bu çerçevede bir oyuncunun topluma duyarlı bir kişi olması gerektiğini savundu. 

  

Oyuncu seçiminde doğru ismin tanınan isim olmaması gerektiğini düşünen Sigalı, bu durumun dizi sektöründe tam tersi olduğunu söyledi. Sigalı, “Bir dizi oyuncusunun haftada bir milyon, iki milyon lira alması kadar saçma bir şey olamaz” diye konuştu. 

  

“Sinema hayatın bir parçası, toplumun bir aynası” 

  

Sigalı, Kocaeli Film Festivali hakkındaki düşüncelerini şöyle aktardı: 

  

“Kocaeli Film Festivali bu kente çok ciddi bir değer kattı ve katmaya devam edecek. Bu kenti sanayi kentinden, sanat kentine dönüştürmenin yegane yollarından biri sinema festivalleri. Gerek gelen konuklar, gerek gösterilen filmler, seyircinin takibi büyük bir emek gerektiriyor. Başta Azer Şelte ve ekibini kutluyorum. Biz şehir tiyatrosu olarak sadece salon tasvibi konusunda katkı sunmaya çalıştık. İnşallah önümüzdeki sene bu katkılarımızı daha çoğaltıp daha görkemli hale çevireceğiz bu film festivalini ama bizim için önemli olan şey sinema hayatın bir parçası, toplumun bir aynası. Nasıl olduğumuz ve nasıl olmamız gerektiğini biz beyazperdeden görerek öğreneceğiz. Bu anlamda da çok önemli bir sektör, sanatın en üst seviyesi. Bu yüzdende çok önemsiyoruz umarım takipçisi çok olur. 

  

Söyleşi Sigalı'nın Sinema Kulübü öğrencileriyle fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 


Muhabir: Uygar Ulusan

Fotoğraf: Hacer Yılmaz