KOÜ’DE TEKNOVAC-21 ETKİNLİĞİ

Mekatronik Kulübü ve Kocaeli Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Kulübü tarafından Teknovac-21 etkinliği gerçekleşti

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinlik Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı. Program açılışı Mekatronik kulübü başkanı Burak Karadeniz tarafından gerçekleşti. Su altı takımıyla beraber Teknofest 2020’ye katılım sağlayan kulüp başkanı bu yıl gerçekleşecek projelerden bahsetti. 

TOGG Proje Müdürü Volkan Ak öğrencilere seslendi

Birçok otomotiv firmasından farklı isimlerin olduğu etkinliğin ilk oturumunda TOGG proje müdürü Volkan Ak üniversite öğrencileriyle buluşan ilk isim oldu. Ak, SİHA ve İHA’larla dünya çapında çok büyük işler yapılmakta olduğundan bahsetti. Ayrıca takımla çalışmaktan çok büyük bir gurur duyduğunu belirtti. Çalışan herkesin bunları yapabileceğini ve başarılı olabileceğini söyleyen Ak, asıl önemli olanın hayat felsefesi olduğunu ifade etti. Eskiden hayat felsefesinin para kazanmak, insanlar için bir şeyler yapmak ve onlara yararlı olmak olduğunu, şimdi ise yeni hobiler edindiğini söyledi.

Ak, projesi olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Kurumsal hayata girildiği zaman çok yoğun çalışıldığını ve bazı zamanlar hayatı yaşamanın unutulacağını söyledi. Kafada canlandırılan işle hayatı yaşamayı eş zamanlı yapılabilmesi gerektiği tavsiyesini verdi. Etkinliğe katılım sağlayanlara, ilk olarak kurumsal bir firmada en az bir yıl çalışılması gerektiğini ve eğer garanti projeleri varsa mutlaka kullanıcı bazlı bir platformları olması gerektiğini söyledi. Araba projesinin başarılı bir ekiple devam ettiğini belirten Ak, toplantıya katılım sağlayan öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Hedef yerli ve milli üretim”

 Pavotek finans direktörü olan Seda Akdağ, gelecek nesillere bırakılabilecek en önemli şeyin yerli ve milli üretim olduğunu söyledi. Uzun yıllar muhasebe sorumlusu olarak çalıştığını söyleyen Akdağ, asıl amacın geleceğimize daha iyi bir ekonomi bırakmak olduğunu söyledi. Seda Akdağ ‘Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birindesiniz akademik anlamda kattığınız her şey sizler için çok önemli.’ diye konuştu.

Projelerde yer alıp kendinizi geliştirin

Sadece mühendislik alanında değil sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıp kendinizi geliştirin tavsiyesinde bulunan Akdağ konfor alanının dışına çıkılması gerektiğini aksi takdirde başarı elde edilmeyeceğini söyledi. Son olarak konuşmasını şu sözlerle tamamladı ‘ Yarınlarımızı inşaa etmek için hep beraber çalışmamız lazım, hareketsiz kalmayın, harekete geçin.’

Muhabir:  Şevval Özkar, Yaren Göçer, Göktuğ Er, Berfin Gürcan