KOÜ'de Teknoloji Zirvesi

Mekatronik Kulübü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Otomotiv Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen Tecnovac-21 etkinliği, farklı oturumlarla devam ediyor

Bu Gönderiyi Paylaş

Tecnovac-21 etkinlikleri ilk gününde Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde BOSCH Proje Müdürü Hamza Bilgen, Havelsan Stratejisti Levent Erikan ve İntecro Kurucusu Ali Şen konuk olarak katıldı. Panelde, proje üretimi, yapay zekâ ve yeni teknolojileri konularının üzerinde duruldu.

ARTTIRILMIŞ(AR) ve SANAL GERÇEKLİK (VR) TEKNOLOJİLERİ

Birçok alanda kullanılan bu teknolojiler hem insan hayatını kolaylaştırırken hem de savunma sanayisinde boy gösteriyor. Sanal gerçeklik teknolojileri ile ilgili bilgiler veren Erikan, sanal gerçekliğe; haber sunumları,3D pazarlama, kozmetik, uçuş simülatörü ve F-35 kasklarını örnek olarak sundu.


“MİLLİ MUHARİP UÇAK ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ.”

 Türkiye’nin uçak üretimi konusunda kendisini hızla geliştirdiğini vurgulayan Erikan, “İHA ve SİHA üretimi konusunda ilk 5 ülke arasında Türkiye var. Birinci nesil uçaklar ve beşinci nesil uçaklar arasındaki en belirgin fark yapay zekâ. Türkiye’nin beşinci nesil uçak kategorisinde yer alan ‘Milli Muharip Uçak’ üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

 

HAYATTA KALMAK: YIKICI İNAVASYON

 Panelin diğer konuşmacısı BOSCH Proje Müdürü Hamza Bilgen, 1970’lerde büyük firmaların sayıca daha fazla olduğundan, 2000’li yıllarda ise küçük firmaların sayılarının arttığını belirtti. Hamza Bilgen, “Büyük firmaların başarılı olamamasının en büyük nedeninin iyi yönetim. Müşterilerin taleplerini yerine getirip, market trendlerini yakından takip ederseniz iyi bir yönetim anlayışı ortaya çıkar.” ifadelerini kullandı.

 

ENDÜSTRİYEL ROBOT ÜRETİMİ

 Kocaeli Üniversitesi mezunlarından İNTECRO Kurucusu Ali Şen, panelde son konuşmacı olarak yer aldı. 2017’de AR-GE merkezi kurduklarından bahseden Şen, bünyesinde birçok alandan mühendise yer verdiklerini söyledi. Yılda yaklaşık 100 adet ağır tip farklı modellerde endüstriyel robot ürettiklerinden söz eden Şen, üretimlerinden 16 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi.

 

Muhabir: Erdost Özmen, Atakan Başaran, Canberk Gürel, Tayyip Kılıç, Öznur Alkan, İclal Şengül, Tolga Gökay Günay