KOÜ’de TUSAŞ Programı

KOÜ’de Mekatronik Mühendisliği Kulübü’nün organize ettiği OLYMPOS Gelişim Etkinlikleri kapsamındaki TUSAŞ programı, Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Tasarım Mühendisi Kaan Tellioğlu‘nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

İstiklal Marşı ile başlayan program Tellioğlu’nun, işini ve deneyimlerini aktarmasıyla devam etti. Tellioğlu, ülkemizde havacılık için sarf edilen emeklerin çok eskiye dayandığını ama bu emeğin gerçek bir ürüne dönüşemediğini dile getirdi. Aynı zamanda Türk havacılık tarihi hakkında bilgi veren Tellioğlu, TUSAŞ’ın işleyişine de değindi.

Mükemmel Olarak Adlandırılan Dokuz F16 Uçağının Üçü Türkiye’de Üretildi

Tellioğlu, üretilen F16 uçaklarının sadece dokuz tanesinin mükemmel olarak adlandırılabileceğini ve bu uçakların üç tanesinin Türkiye’de üretildiğini belirtti. Türk havacılık tarihinin önemli projelerinden olan “Kaan” projesi hakkında bilgi veren Tellioğlu, “Türk havacılığının en önemli projesi olan “Kaan” projesi önümüzde ki 40-50 yıl  içerisinde havacılık için önem arz eden bir proje” dedi.

Aynı zamanda, HürJet , Kaan ve farklı helikopterlerin yerli ve milli olduğunu belirten Tellioğlu, milli projeler ve ürünlerde her türlü değişikliğin yapılabileceğini, fakat yerli ürünler için bunu söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Sunumun ardından söyleşi sona erdi.

Muhabir: Mihriban Al

Fotoğraf: Mihriban Al