OLYMPOS Gelişim Günleri Etkinliklerinin Birinci Günü

Etkinliğin birinci gününde, İç Mimar Ayşe Senem Göral, Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Derneği’nden (DARGEB) denetim kurulu üyesi Yavuz Mert Aslan ve Web Site Editörü Yaren Özdemir katılım sağladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Mekatronik Mühendisliği Kulübü'nün organize ettiği OLYMPOS gelişim günleri ilk gününde, İç Mimar Ayşe Senem Göral, Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Derneği’nden (DARGEB) denetim kurulu üyesi Yavuz Mert Aslan ve Web Site Editörü Yaren Özdemir katılım sağladı.


DARGEB’ten konuk olarak gelen Arslan ve Özdemir söyleşide ilk olarak DARGEB Derneği'nin 2019’da faaliyetlere başladığını ve sosyal medya departmanında öğrencilere zemin hazırladıklarını dile getirdi. Arslan ve Özdemir, söyleşide denizcilik öğrencileri için zemin hazırlandığını, bunu yaparken asıl amacın öğrencileri birleştirmek olduğunu söyledi.

 

Mesleği hakkında bilgi ve deneyimlerini aktaran İç Mimar Ayşe Senem Göral, Türkiye’nin mimarlıkta geliştiğini, dahada yükseleceğine inandığını belirtti.

 

DARGEB’te kadınlara da yer var

 

Özdemir, kadın ekibinin dernekte bir yıldır var olduğunu söyledi. Kadınların bu alanda acımasızca eleştirildiğini, üzerlerinde baskı olduğu ve çeşitli mobinglere uğradığının altını çizdi. Bunun için kadınlarla sürekli iletişim halinde olduklarını ve bu gibi sorunları azaltmayı amaçladığını anlattı.

 

“Türkiye bu konuda cennet olmaya başladı”

 

Türkiye’de iç mimarlık ve iş imkanlarından bahseden Göral, şöyle konuştu:

 

Türkiye hala gelişmekte ve güzel gidiyor. Türkiye’de bu konuyla ilgili üniversite okumamış olsa bile meslekle ilgilenen insanlar var ve başarılıda oluyorlar. Tüm bunlara rağmen iç mimarlık çok güzel evrildi, dolayısıyla da ülkemizde iyi isimler çıkmaya başladı. Bu da iş imkanların artmasına sebep oluyor. Mezunlar genelde ofislerde başlıyorlar, kişiye özel mobilya tasarlayabiliyorlar veya etkinliklerde çalışıyorlar. Aslında birçok kolu var ve Türkiye bu konuda cennet olmaya başladı, dahada yükseleceğine inanıyorum.

 

Muhabir: Ecren Çetiner-Tuğçe Ekiz -Ayşenur Taşkıran

Fotoğraf: Ecren Çetiner-Tuğçe Ekiz -Ayşenur Taşkıran