Medya Buluşmalarının Dördüncüsü Yiğit Özcan’ın Katılımıyla Gerçekleşti

Yiğit Özcan, spor gazeteciliğinde kadınların giderek daha fazla yer bulduğunu görmekten ve futbol yorumlarını dinlemekten hoşnut olduğunu ifade etti. Ayrıca, kadınların bulunduğu her ortamda başarıya inandığını vurguladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Haber Ajansı'nda (KOÜHA) gerçekleşen söyleşiye, Çağdaş Kocaeli Gazetesi Spor Müdürü Yiğit Özcan katıldı. Şöyleşide, Özcan’ın 30 yıllık gazetecilik tecrübesinden faydalanılarak spor muhabirliği, internet gazeteciliği ve bir gazetecide bulunması gereken özelliklerden bahsedildi.  


YAZILI BASIN BİR SANATTIR

 

Yiğit Özcan, yerel basın çok kuvvetli olduğunu, 250 civarında internet haber sitesi bulunduğunu söyleyerek, “Bu sizin için bir iş imkânı ama bu oranla kopyala-yapıştır gazeteciliğinde de artış yaşanıyor. Yazılı basın yorucu ve zor lakin gazeteciliğin ruhu matbaanın kokusundadır. Köklü gazetelerde çalışmanın avantajı çok daha farklı” dedi. 

 

 ‘HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMAK GEREKİYOR’

 

Gazetecilik mesleğinin çalışma koşullarından ve spor muhabirliğine değinen Özcan, “Her meslekte olduğu gibi işinizi severek yapmalısınız. Her gün üretmek zorundayız. Bir habere giderken haberi yapıp geri dönmemelisiniz. İstihbarat kurmalı, sonraki haberlere herkesten önce haberdar olabilmek adına katıldığınız etkinlikte veya toplantıda önemli birisinden numara almalı, kısacası emek harcamalısınız.” ifadelerini kullandı.

 

Özcan konuşmasının devamında, spor gazeteciliğinde takvimin her zaman belli olduğunu belirtti. Amatör futbol konusunda il genelinde malzeme ve haber konusunda sıkıntı çekmediklerini söyledi.

 

 Katılım gösteren öğrencilerin soruları cevaplandırıldıktan sonra söyleşi sonlandırıldı.