“Sektöre Yeni Giren Asistanlar Daha Özverili Olmalı”

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen seminer, yapım koordinatörleri ve mekân sorumluları Uğur Soyalp, Yetkiner Özbek ve Sanat Yönetmeni Murat Aslanargu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seminer, konukların kendini tanıtmasıyla başladı. Dizi ve film sektöründe çalışan Yetkiner Özbek, Murat Aslanargu ve Uğur Soyalp reklamcılık öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.

“İŞİ SAHADA ÖĞRENİRSİNİZ”

Alaylı olarak sektöre adım attıklarını söyleyen konuklar, yeni mezun olacakların işi sahada öğreneceklerine ve sektöre yeni giren asistanların daha özverili olmaları gerektiğine değindi. Prodüksiyon işin her alanından sorumludur diyen Özbek, teknik olarak Türkiye’nin iyi durumda olduğundan bahsetti. Sette sakin olup kriz çözmeniz gerekir diyen Aslanargu, çalışma saatlerinin uzun olması nedeniyle insanların biraz daha agresif olduğunu dile getirdi. Çok amaçlı ve küçük salonlarında prodüksiyon yaptıklarına dikkat çeken Soyalp, sektörün büyük olarak görünse de herkesin birbirini tanıdığını ifade etti.  Özbek “Yaptığımız dizi ve filmleri yurtdışına satıyoruz. Pasta çok büyük, sizde kendinizi geliştirerek bu pastadan pay sahibi olabilirsiniz” diyerek konuşmasına son verdi.

Seminer, soru cevap kısmının ardından sona erdi.