Kocaeli Üniversitesi Ünlü İletişimcileri Ağırladı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları (3.ICSMS) KOÜ İletişim Fakültesi ve Aristotle University of Thessaloniki Ekonomi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ortaklığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde başladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kongrenin ilk gününde Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Baştürk moderatörlüğünde Selim Sırrı Paşa Salonu’nda gerçekleşen oturumda Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sunam, Bahçeşehir Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökçe Turan ve İstanbul Üniversitesi Doç. Dr. Oğuz Kuş yer aldı.


“ERGENLİK ÇAĞINDAKİ BİREYLER KELİMELERİ FÜTURSUZCA KULLANIYOR”

 

1500 kişiyle anket gerçekleştirilen ve 23 kişiyle yüzyüze görüşülen “Türkiyeli Gençlerin Konum Tabanlı Mobil Uygulamalar Aracılığı ile Partner Seçme Pratiklerinin İncelenmesi” adlı çalışmasında insanların cep telefonlarına indirdikleri uygulamaları inceleyen Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sunam, uygulamaların sosyalleşme, eğitim, ulaşım ve ekonomi konularındaki önemini ele aldı.

 

Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökçe Turan ise “Gençler Arasında Bir Siber Zorbalık Olarak İptal Kültürü” isimli sunumunda sosyal medyada iptal kültürünün çok popüler olduğunu dile getirdi. Turan, ergenlik çağındaki bireylerin bazı kelimeleri fütursuzca kullanmasıyla bu kelimelerin meşrulaştığına dikkat çekerken sosyal medyada unutulma hakkının olmadığını

bu sebeple insanların kullandıkları kelimelere dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Oturumdaki son sunumu ise Doç. Dr. Oğuzhan Kuş “Dikey Video Platformları ve Dijital Toksik İçerikleri” çalışmasıyla üstlendi. Kuş, dikey video platformları ile ilgili yaptığı çalışmada gençler arasında yaygın olarak kullanılan TikTok platformunu ele alarak bu platformun halkı hem sosyo-kültürel hem de sosyo- ekonomik olarak etkilediğini belirtti. TikTok’un 2020 yılında en çok indirilen uygulamalardan biri olduğuna dikkat çeken Kuş, Türkiye’nin ise TikTok kullanıcı sayısı bakımından 9. sırada yer aldığını söyledi.

 

Oturum katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.