Araştırmacılar Çevrimiçi Oturumda Buluştu

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi ortaklığında, Kocaeli Büyükşehir ve Başiskele Belediyeleri'nin iş birliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi'nin ilk günü tamamlandı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kongrenin ilk gününde Gri Creative Strateji Başkanı Gaye Özdamar, Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünden  Arş. Gör. Bahadır Burak Solak, Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi Ceylan Korkut, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü'nde görev yapan Mutlu Doğan Güllüpunar, Mersin Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden Öğr. Gör. Recep Ünal ile Öğr. Gör. Alp Şahin Çiçeklioğlu ve Mücahit Sami Küçüktığlı'nın konuşmacı olarak yer aldığı çevrimiçi oturum, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gürsoy Değirmencioğlu'nun başkanlığında gerçekleşti.


İlk konuşmacı olarak, Gri Creative'de strateji başkanı olarak görev yapan Gaye Özdamar "Bir İletişim Projesi İçin Bütüncül Tasarım Yaklaşımı: Siemens Healthineers Türkiye'nin 135 Yıllık Tarihçesini ve Gelecek Vizyonunu Aktarmak" adlı çalışmanın sunumunu yaptı. “Sağlıkla 135 Yıl” Projesi için gerçekleştirdikleri vaka videosunu paylaşarak konuşmasını sonlandırdı. Reklam ve dijital pazarlama üzerinde çalıştığını belirten Arş. Gör. Bahadır Burak Solak ise "Kültür ve Kültürel Farklılıkların Marka İletişimine Etkisi: Görsel İçerikler Üzerine Bir İnceleme" isimli sunumuyla markayı kültürlerarası, bireysel ve toplumsal boyutlarıyla ele aldı. Solak, sunumunu Coca-Cola'nın "Taste the Feeling" kampanyasının Türkiye ve Amerika üzerindeki kültürel etkileriyle ilgili örnekler vererek bitirdi. Toplumsal cinsiyet kavramından ve bunun reklamlarda yansıtılma biçiminden söz eden Ceylan Korkut "Toplumsal Cinsiyet Rollerinin Dönüştüğü Gündelik Bir Ortam Olarak Reklam: Bilen Kadın Örneği" sunumu ile kadınların son zamanlarda reklamlarda ön plana çıktığına değindi.


Oturumun devamında Mutlu Doğan Güllüpunar "Kurumsal İletişim Stratejisinde 'Veri Madenciliği’nin’ Kullanımı" adlı sunumunda veri madenciliği kullanımının kurumsal iletişim alanında son dönemde ciddi bir değişim ve dönüşüm geçirmekte olduğunu ifade etti. Konuşmacı, bu çalışmada Isparta Belediyesi'nin sosyal medya hesapları üzerinde incelemeler yaptığını belirtti. "Yeni Medya ve Gazetecilik Etiği Bağlamında İnternet Haberciliğinde Tartışmalı Bir Alan Olarak Arama Motoru Optimizasyonu" sunumuyla Recep Ünal ve Alp Şahin Çiçeklioğlu, internet kullanımındaki artış ve dijitalleşmeyle birlikte çok ciddi bir veri yüküyle karşı karşıya kalındığının altını çizdi. Çevrimiçi oturumun son konuşmacısı olan Mücahit Sami Küçüktığlı "Siyasal İletişim Aracı Olarak Youtube: 31 Mart 2024 İstanbul Yerel Seçimi" adlı çalışmasında Türkiye'de son zamanlarda siyasetin sosyal medya mecralarında yaşandığını ve geleneksel medyanın ötesinde bir sürecin kendisini gösterdiğini ifade ederek YouTube'un seçimler sırasındaki etkilerine değindi.