3. ICSMS’nin İkinci Günü Hız Kesmeden Devam Ediyor

Doç. Dr. Koç: “Kendin yap videoları çocuklara markalı ürünler kullanmaya teşvik ediyor.”

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Selanik Aristoteles Üniversitesi Ekonomi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi ortaklığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları (ICSMS) etkinliği ikinci gününde kaldığı yerden devam etti.

Prof. Dr. Mustafa Yılmaz moderatörlüğünde, Selim Sırrı Paşa Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, dijital sanatlarda yenilikçi bakış, çocuk fenomenlerin “Do it yourself” (DIY) videolarında tüketimin ifşası, iletişim fakültesi öğrencilerinin yapay zeka kullanma pratikleri ve dijital medya okuryazarlığı hakkında konular konuşuldu.

Etkinliğin ilk konuşmacısı Ankara Bilim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Eda Arısoy, konuşmasını “Dijital sanatlarda yenilikçi bakış” üzerine gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Arısoy, konuşmasında video sanatının sinema ya da film olmadığını özellikle vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Arısoy, “Video sanatında herhangi bir olay örgüsüne ya da hikayeye ihtiyacımız yok. Burada temel aldığımız şey büyük çoğunlukla deneysellik” diye konuştu.

Tüketim kültürü üzerine “Çocuk fenomenlerin DIY videolarında tüketimin ifşası” adlı sunumunu yapan Doç. Dr. Çilem Tuğba Koç ve Doç. Dr. Deniz Elif  Yavalar, araştırmasını yapabilmek için 1200 adet video taradıklarını belirttiler. Tüketim kültürünün bu videolar aracılığıyla çocuklara tüketim alışkanlığının nasıl aşılandığından bahseden Doç. Dr. Koç, kendin yap videolarının küçük yaştaki çocuklara markalı ürünleri kullanmaya teşvik ettiğini söyledi.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Eda Arısoy, Doç. Dr. Çilem Tuğba Koç, Doç. Dr. Deniz Elif  Yavalar, Dr. Öğr. Üyesi Sevil Bol, Öğr. Gör. Sıla Tanışık, Doktora Öğr. Tansu Özçam Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Nurgül Soydaş katıldı.

Etkinlik konuşmacılara katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.