Yeni Akım Medyanın Linç Kültürü

Kocaeli Üniversitesi bünyesinde bulunan Tasarım ve İletişim Kulübü tarafından “TİK TALKS” etkinliğinin ilk konuğu Basın Danışmanı İsmail Tufan oldu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Yeni Medya alanında gerçekleşen etkinlik İletişim Fakültesi'nde yapıldı. Etkinlikte; medya, yeni medya ve medya etiği üzerine konuşuldu.

“YENİ MEDYA İNSANLARIN AHLAKİ DEĞERLERİNİ KÖTÜ ETKİLİYOR”

Kocaeli Üniversitesinden mezunu olan İsmail Tufan, ana akım medya ve yeni medyanın avantaj ve dezavantajları olduğundan bahsetti. Tufan, iktidarı eleştiren bir muhalif kanalın, hükümetin yaptığı iyi işlerinde övmesi gerektiğini söyledi. Ana akım medyanın otoriter bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Tufan, bu sebeple yeni akım medyanın insanlara özgürlük alanı tanıdığını ifade etti. Ana akım medyanın daha fazla insana ulaştığını söyleyen Tufan, yeni akım medyanın ise linç kültürünü ortaya çıkardığını dile getirdi. Tufan, “Klavyede insanların yüzüne söyleyemediğiniz şeyleri yazabilirsiniz. Yeni medya insanların ahlaki değerlerini kötü etkiliyor” dedi. Yeni akım ve ana akım medyanın ortak özelliğinin insanları bir yere kümeleştirmek olduğunu belirten Tufan, sosyal medyada etik ve ahlakın olmadığının altını çizdi. Tufan, yeni medyanın en büyük artısının gerçekleri ortaya çıkarmak olduğunu ifade ederken, ana akım medyanın ise bir şeyi paylaşmadan önce doğru araştırılıp sunulmasının avantaj sağladığını söyleyerek konuşmasına son verdi.