İzmit’te Sanata Açılan Kapı

Uzman eğitmen kadrosu ve yetenekli öğrencileri bir araya getiren İzmit Sanat Akademisinin kapıları İzmit Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen törenle açıldı

Bu Gönderiyi Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av.Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde İzmit Sanat Akademisi, CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin katılımıyla açıldı. Dünyaca ünlü keman virtüözü Prof. Dr. Cihat Aşkın’ın keman resitaliyle başlayan program yoğun ilgi gördü.

İZMİT’İN ÖĞRENMEYE HEVESLİ GENÇLERİ VAR

Göreve başladığı günden beri İzmit’te kültür ve sanat alanında büyük çalışmalar yapan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, sözleri ile sanatın ve sanatçının önemine dikkat çekti. Hürriyet, “Sanat sevgi demektir. Sanatçı yetiştirmek de bu sevginin çoğalmasına ve yayılmasına vesile olur. İzmit’te nereye baksanız öğrenmeye hevesli gençler görürsünüz.” dedi.

İZMİTLİLER SANAT DOLU GÜNLER YAŞAYACAK

İzmit Belediyesi Sanat Akademisinde eğitim gören gençlerin bu kentin geleceği olduğundan bahseden Hürriyet, “Dans, müzik, görsel sanatlar, drama ve tiyatro bölümlerinde toplamda bin öğrenciyle, İzmit Sanat Akademisi 2021-2022 eğitim sezonuna tüm hızıyla devam ediyor. Sanat akademimizde modern dans, klasik bale, street jazz ve halk dansları türlerinde 500 öğrencimizin dans eğitimleri verimli bir şekilde yapılıyor. Ayrıca öğrencilerimiz sanat akademisinde aldıkları eğitimle düzenleyeceğimiz sene sonu gösterileriyle birlikte İzmitlilere sanat dolu günler yaşatacak.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN POTANSİYELİ SANAT AKADEMİSİ İLE ORTAYA ÇIKACAK

CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Gençlerimiz yeni şeyler öğrenmeye açlar. Genç nüfus bakımından yoğun olan İzmit’te sanat akademimiz ile gençlerin potansiyelini aktif, etkin ve ileriye dönük olarak gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz.” diyerek gençlere verdiği önemi vurguladı.

Fatma Kaplan Hürriyet tarafından, İzmit’in 3 bin yıllık Nicomedia tarihinin temsili olarak Selin Sayek Böke’ye hediye takdim edildi. Yapılan dans gösterisi ile açılış sona erdi.

Muhabir: Ulaş Şahin, Ece Nur Öztürk, Seçil Karaoğlu