Kocaeli’de Drone Rüzgarı

Kocaeli semaları drone yarışına ev sahipliği yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katıldığı etkinlik renkli görüntüre sahne oldu

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Kongre Merkezi,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleşen drone yarışlarına ev sahipliği yaptı. Tech Drone League’nin düzenlemiş olduğu yarışmada parkuru en hızlı şekilde bitirerek dereceye giren yarışmacılara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla Cumhuriyet Kupası verildi.

Etkinliğe katılan öğrencilere drone simülatör deneyimi yaşatıldı. Tahir Büyükakın, yarışları drone gözlüğü takarak takip etti. Yaşadığı deneyimi baş döndürücü olarak ifade eden Büyükakın,  yarışmada dereceye girenlere madalyalarını takdim etti.  Yarışamanın sonunda dronelarla bayrak gösteri yapıldı.

GELECEĞİN PİLOTLARI

Şampiyon  Hüseyin Yılmaz Çimen dronela tanışmasını “Tesadüfen sahilde drone etkinliğine denk geldim. Sesler ilgimi çekti ve bu alana yöneldim.” sözleriyle ifade etti.  Drone uçurmayı hobi olarak devam ettiren Çimen, yarışlara katılmanın kendisi için bir tutku haline geldiğini söyledi.

Yarışmada ikinci olan Deniz Sarel ise  “Yaklaşık beş yıl önce YouTube’da bir drone videosuna denk geldim. Merak edip kendime bir drone aldım ve kendimi bu alanda geliştirdim.” dedi. İlk drone’unu  Çin’den aldığını söyleyen Sarel , drone uçurmayı sadece hobi olarak değil, ikinci bir meslek olarak gördüğünü ifade etti.  

Yarışmanın üçüncüsü Recep Altay Öztürk, beş senedir drone yarışları ile ilgilendiğini belirtti. “Uzun zamandır kara araçları ile ilgileniyordum. Daha sonra hava araçlarına geçmeye karar verdim. Basit cihazlar ile başlayıp sonrasında yarış cihazlarına yöneldim.” diyen Öztürk,  hobiyi desteklemek amaçlı iş olarak da yapılabileceğini söyledi.

Muhabir: Cansu Hacıyakupoğlu, Ömer Faruk Demira, Zeynep Altuntaş