Yaşanabilir Bir Dünya İstiyoruz!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun 2021 verilerine göre, Kocaeli’nde 11 kadın cinayeti işlendi

Bu Gönderiyi Paylaş

BM Genel Kurulu Kararı’yla kabul edilen 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kapsamında, Türkiye genelinde ve Kocaeli özelinde kadın cinayetlerini ele aldık.  Türkiye genelinde kadın cinayetleri sayacı şu an 353 sayısını gösteriyor. Bu sayının her geçen gün arttığını görmek ise içler acısı.

353 KADIN=353 CİNAYET

Bu yıl 353 kadın cinayeti işlendi, 149 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 353 kadından 124’ünün neden öldürüldüğü tespit edilemedi. Bu kadınlar, evlenmeyi reddetmek, boşanmak istemek, barışmayı reddetmek ve ilişkiyi reddetmek gibi kişi hürriyetine dayanan kararları almak isterken öldürüldü.

ŞİDDET BOYUT DEĞİŞTİREREK DEVAM EDİYOR

149 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. İlk olarak önleyici tedbirler alınmadıkça, kadınların kim tarafından ve neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam edecek, ediyor.

ŞİDDETE ‘BİR’ OLUP DUR DİYELİM!

Korkmadan yürüyebileceğimiz, korkmadan konuşabileceğimiz bir dünya diliyoruz! Akşam sokakta yürürken telefonla konuşuyormuş gibi yapmak istemiyoruz. Toplu taşımalarda tek kalmamaya çalışmak istemiyoruz. Sokaklarda korkuyla değil cesurca yürüyebileceğimiz bir dünya istiyoruz!  Kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, her türlü şiddetten uzak bir dünya istiyoruz. Bir olalım, kadına yönelik şiddete dur diyelim!

2021’DE KOCAELİ’NDE ÖLDÜRÜLEN KADINLAR:

AYŞEGÜL AYDIN, SERAP ÖZKAN, NEFES BALKAN, HATİCE SENEM, SUDE AKARSU, BETÜL KAYNAR, ÖYKÜ YÜNGÜN, ŞENGÜL GÜLER, MELEK ASLAN, HACER ÇETİN, SEVDA KÖSECİK

Galeri