1 Mart Vapur Faciası Belgesel ile Anıldı

İzmit Belediyesi, Üsküdar Vapuru Faciasının 64’üncü yıldönümünde program düzenledi. Programda 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası belgesel film gösterimi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

İzmit Belediyesi 1 Mart 1958’de İzmit Körfezi’nde çoğu öğrenci olan 600 yolcusuyla İzmit iskelesinden hareket ettikten sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapurunda hayatını kaybedenleri andı. Üsküdar Vapuru Faciasının 64’üncü yıldönümünde Basın ve Yayın Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve facianın tanıklarının o kara günü anlattığı 1 Mart Üsküdar Vapuru Faciası belgesel filmi gösterimi Cumhuriyet Parkı Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşti.

Belgesel seyrinden önce günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve İzmit Basın Yayın Genel Müdürü Ozan Özgenç yaptı.

BU FACİA İÇİN ANIT YAPIMI KARARI ALDIK

İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu konuşmasına katılanlar için teşekkür ederek başladı. Şakaoğlu, şehrin insanlarıyla sevincini ve hüzünlerini böyle aktiviteler aracılığıyla paylaştığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Acıları birlikte paylaşmanın önemine değinen Şakoğlu, “Bu günleri unutmayacağız. Yüreği bu kent için atan insanlarla birlikte olmak bize çok büyük bir mutluluk veriyor. Bu kent değerleriyle birlikte yaşamaya devam edecek. Böylesi acı bir kaybın olduğu kazayı unutturmamak, yaşatmak için şehre bugün aldığımız kararla anıt yaptıracağız.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

O GÜNÜN BELEDİYE BAŞKANI UYARIYOR

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol söz alarak; “Böyle kederli bir günü anmak çok önemli. Gemi tam 31 yaşındayken Körfezde batıyor. O günün belediye başkanı Akif Terzioğlu diyor ki: ‘Bu gemi 500 kişilik ama 1000 kişi biniyor. Başka gemi verin. Bu gemi batar.’ diyor. Fakat o dönemin milletvekilleri kabul etmiyor. İşte bu dikkatsizlik. Tüm hayatını kaybedenleri saygıyla anıyorum.“ ifadelerini kullandı.

Muhabir: Göktuğ Er