KOÜHA’da Sosyal Medya Konuşuldu

Haber Ajansı’nda ‘Sosyal Medyada İçerik Üretimi Atölyesi’ gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Haber Ajansı (KOÜHA) bünyesinde Gazetecilik Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Aysel Çetinkaya öğrenciler ile atölye etkinliğinde bir araya geldi.  ‘Sosyal Medyada İçerik Üretimi Atölyesi’ başlıklı eğitimde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çetinkaya,  KOÜHA’nın sosyal medya hesaplarına dair  tavsiyelerde bulundu. 


“Sosyal medya uzmanında olması gereken özellikler”, “Sosyal medyada içerik üretimine dikkat edilecek hususlar”, “Sosyal medyada haber üretimi ve paylaşımı” ve “Sosyal medyanın algoritmaları ve etkileşimi arttırmak” başlıklı konulara değinen Çetinkaya, öğrencilere kariyerleri için önerilerde bulundu.


“SOSYAL MEDYANIN ÖZÜNDE EĞLENCE VAR”

Sosyal medyada içerik üretiminde değişime ayak uydurmanın önemini vurgulayan Çetinkaya “Siz gazeteci adayısınız, zaten günceli takip etmek bizim işimiz. Kısır bir içerik üretimine sebep olmamak için, gündemde ne oluyor bilmeniz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.  İnsanların bu mecraları eğlence amacıyla da kullandığını belirten Doç. Dr. Aysel Çetinkaya “Haberciliğin kendisi ciddi bir iş olsa da insanların çoğu sosyal medyayı eğlence amaçlı kullanmaktadır. Sosyal medyanın özünde eğlence var. Dolayısıyla arada insanları eğlendirebilecek paylaşımlarda yapılabilir" dedi. 


Etkinlikte haber ajansının sosyal medya hesaplarını inceleyen Çetinkaya, “hashtag ve emoji kullanımı”,  “yazı dili”, konularını nasıl geliştirilebileceğini dair bilgi verdi. Sosyal medya hesaplarındaki soru-cevap uygulamasını beğendiğini söyleyen Çetinkaya,  içerik üretimi ve yeniliklerin önemli olduğunu ancak bunların sürdürülebilir olmasının daha önemli olduğunu vurguladı.

Muhabir: Göktuğ Er, Tayyip Kılıç

Fotoğraf: Ömer Faruk Demira