Teknoloji Ve Mühendislik Birleşiyor

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Makine Mühendisliği Kulübü’nün altıncısı düzenlediği KUMMPAS günleri, Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonunda başladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğe Türkiye Sanayici İş Adamları vakfında Otomotiv Platform Başkanı ve Otokar Otomotiv şirketinde görev yapan Emre Sarp, Bosch firması çalışanları Gizem Köksal Kaya ve Yıldırım Arslan, Meteksan savunma firmasından Selay Gökçe ve Müslüm Bolat katıldı. Şirketlerinde yaptıkları teknolojik işlerinden bahseden firma çalışanları, programa katılan mühendis adaylarına önemli bilgiler aktardı.



GELECEĞE GÖRE PLAN YAPIN


Türkiye’nin üretim konusunda en büyük yirminci ülke olduğunu fakat nüfusumuzun fazla olmasından dolayı maddi açıdan yeterince büyüyemediğimizi, bunun çözümünün teknoloji üretiminden geçtiğini söyleyen Emre Sarp, teknolojinin sadece keşiften ibaret olmadığını önemli olanın teknolojiyi geliştirmek olduğunu dile getirdi. Sarp “1987 yılında biz evimizde renkli televizyon var diye sevinirken Siri ve Apple tabletin sistem planları hazırdı.” diyerek geleceği önceden tahmin edip ona göre plan yapmanın önemini vurguladı.

 


ODAĞIMIZ İNSAN


Akıllı ve bağlanabilir teknolojiden bahseden Yıldırım Arslan, "NEXEED" ismi altında Bosch firmasının bağlanabilir teknoloji sunduğunu belirtti. Bosch firmasının yedi sene önce çalışmalarına başladığını ve her geçen gün kendilerini daha çok geliştirdiklerini söyleyen Arslan, "Firmamız çalışanlar arasındaki iletişimi teknolojik açıdan güçlendirmek ve kolaylaştırmak adına eğitimler vermektedir.” ifadelerini kullandı.



TAŞINABİLİR, BASİT VE KÜÇÜK


Bilkent Holding'in Meteksan ve birçok şirketi bünyesinde barındıran bir üniversite şirketi olduğu söyleyen Selay Gökçe, bu sebepten dolayı şirketin genç ve eğitim seviyesi yüksek çalışanlara sahip olduğunu belirtti. Gökçe, Türk Silahlı Kuvvetleri için alt yapı ürettiklerini bu sebeple ürünlerin taşınabilir, basit ve küçük olmasının gerektiğini vurguladı. Meteksan firmasının diğer üyesi Müslüm Bolat, Meteksan savunma firmasında teknolojinin hareket algılama konusunda iyi bir seviyeye geldiğini belirterek konuşmasına başladı. Bolat, “Simülatör sistemlerimiz sayesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine eğitim vermekteyiz. Bunun yanı sıra olabilecek problemler karşında simülatör sistemini kullanarak çözümler üretmekteyiz.” dedi.


Muhabir: Kumsal Yürek