İş Hayatına Atılmak İsteyen Öğrencilere Öğütler

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü’nün altıncısını düzenlediği Kummpas Günleri, Teknoloji Fakültesi Farabi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Etkinliğe, Türk Havacılık Uzay ve Sanayi Baş Mühendisi Bora Büyük ve Vestel Satış Müdürü Yunus Can Esmeroğlu katıldı. Kummpas Günleri’nde, iş hayatına atılım ile ilgili bilgiler ve üniversiteli öğrencilerine tavsiyeler verildi. 

ÜSTÜNÜZ HEP HAKLI DEĞİLDİR

Oturumun ilk konuşmacısı olan Bora Büyük iş hayatında yaptığı hatalardan ve yanlış davranışlarından bahsetti.  Büyük, “Geriye dönüp baktığımda iş hayatına ilk girdiğimde kendimi ispat etmek için ani ve fevri kararlar verdiğimi hatırlıyorum. Tabi bu kararlar bazen iyi olsa da çoğunlukla hata ile sonuçlandı.” dedi. İş hayatında insanın kendisini nasıl geliştirebileceğini anlatan Büyük, size göre üst olan kısmın hep haklı olmadığını zaten gelişmenin sizin üstünüzü geçmeniz olduğunu dile getirdi.

ÜNİVERSİTE YILLARINIZI ZENGİNLEŞTİRİN

Öğrencilere üniversite yıllarının nasıl zenginleştirebileceğinden söz eden Yunus Can Esmeroğlu, “Üniversite yıllarında öğrenciler bir tık sönük kalıyor. Öğrenciler sadece kendi fakültesinde ya da kendi alanında ama etkinliklere katılıyor. Diğer fakültelerin aktivitelerine ve konferanslarına katılmaları gerek ki üniversite yıllarınız zenginleşsin ve sosyalleşsin. Konuşmasının sonlarına doğru öğrencilere iş hayatını anlatan Esmeroğlu, çalışmaya başlanılan dönemde akademik kariyerin çok bir ağırlığı olmadığını iş hayatında kalıcı olmak isteyenlerin çoğunlukla ikili ilişkilere odaklanması gerektiğini söyledi.

Muhabir: Göktuğ Er