"Saklı Cennet" Kocaeli

Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Lansmanı Kocaeli Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Bu yıl ikincisi düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın katılım gösterdi. Kocaeli’nin turizmini geliştirmek için yapılan çalışmaların tanıtımının sunulduğu lansmanda, Turizm Fuarcılık Şirketinin kurulduğu duyuruldu. Kocaeli Turizm Şurası kapsamında hazırlanan; vizyon, hedefler, stratejiler ve eylemleri içeren 'Kocaeli Turizm Master Planı' tanıtımı yapıldı. 'Gözlerinize İnanacaksınız!' sloganı ile hayat bulan Turizm Master Planı, Türkiye'nin en kapsamlı master planı olma özelliği de taşıyor.  Lansman tanıtımında master planı ile ilgili bilgilendirmeyi, I Mean It Yöneticisi Emrah Yücel ile Nazlı Kayı yaptı. Lansman açılış konuşmalarını ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut gerçekleştirdi.

"KOCAELİ'Yİ VİTRİNE ÇIKARDIK"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, markalaşmanın önemini vurguladı. Her şeyden önemli olan bu şehri sahiplenmeliyiz cümlelerini kuran Vali Yavuz, bugün Kocaeli’yi vitrine çıkarttıklarını ve halka hemşehrilik duygusuna sahip çıkmaları gerektiğini söyleyerek konuşmasını bitirdi. Vali Yavuz, Kocaeli’ye yakışır bir Turizm Master planı hazırlandığını ve bunu en iyi şekilde sunabilecek görsellerle birlikte desteklendiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Öncelikle kendi malını beğenmeyen, kendisini beğenmeyen hiç kimsenin, bir başkası tarafından saygı duyulmasını beklemek mümkün değildir. Bu kapsamda bugün söylenildiği gibi bu kentte yaşayan insanın, bu kente sahip çıkması, sahiplenmesi büyük önem taşıyor. Kocaeli'de yaşayan 2 milyonu aşkın insanımıza nerelisiniz diye sorulduğunda, Kocaeliliyim demelerini istiyoruz. Artık nereden geldiğimizi değil nerede yaşadığımıza odaklanmalıyız” şeklinde konuştu.

 

ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİ”
Konuşmasına çalışma için teşekkür ederek başlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bu çalışmalarla çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaklarını söyledi. “Bu işi beraber sahiplenmezsek havai fişek etkisi olacak, bu kente inanın, bu hayale inanın.” diyerek halktan Kocaeli’yi benimsemelerini rica eden Büyükakın, yönetimin ne kadar iyi olursa olsun halkın desteklemeden sonra bir yere varılamayacağını belirtti. Büyükakın, Kocaeli’yi anlatırken “Saklı Cennet” benzetmesi yaptı. 

 

 “GÖZLERİNİZE İNANACAKSINIZ!”

I Mean It Yöneticisi Emrah Yücel, bütün süreç içerisinde gözlerine inanamadığını ve bu deyime ima yaparak gözlerinize inanacaksınız sloganını oluşturduklarını söyledi. Turizmi geliştirmek için logolar, telefon, okul zilleri ve daha birçok strateji oluşturduklarını ifade eden Yücel, turizm açısından farklı kategorilerde incelenen şehirlere son zamanlarda yenisinin eklendiğini, mutlu şehir anlayışının çıktığını dile getirdi. Mutluluk bir yere ait olma hissidir diyen Yücel, Kocaeli’nin mutlu bir şehir olduğunu ifade etti.

 

 “ENLERİN ŞEHRİ”
I Mean It Ajansı Türkiye Koordinatörü Nazlı Kayı, ‘I Mean It Ajansı Kocaeli’de nasıl strateji geliştirdi?’ sorusuna cevap verdi. 600 sayfalık bir çalışma projelerinin olduğunu belirten Kayı, bugünden itibaren kocaelimarkalasiyor.com sitesinden projelerin özetlerinin incelenebileceğini dile getirdi. Kocaeli’yi ve Türkiye turizmini geliştirmek için halkla bire bir röportaj yaptıklarını söyleyen Nazlı Kayı, Kocaeli için “Enlerin Şehri” lakabını kullandı.

 

MARKALAŞAN KOCAELİ”
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, markalaşan Kocaeli’nin dünya şehirleriyle yarışacağını söyledi. “Bu projeler Kocaeli’nin markalaşması için çok önemli. Kocaeli Fuarcılık Şirketinin de buna katılım sağlayacak olması gurur verici.” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Teknik Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi, Şura Kent Politikaları’nın desteğiyle hayata geçirilen proje, Kocaeli’nin vitrine çıkmasını hedefledi. Turizm açısından değerinin ön plana alınmasını amaçlayan lansmana, Kocaeli Kent Konseyi Bakanı Ali Korkmaz, Kocaeli Üniversite Rektörü Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversite Rektörü Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri de katıldı.

 

Muhabir: Rabia Aktaş