Dijital Ajanslarda İş Hayatı

Kocaeli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından 911 reklam ajansı çalışanları Berker Eren ve Nihan Eren öğrencilere tecrübelerini ve bilgilerini aktardı.

Bu Gönderiyi Paylaş

911 reklam ajansı hakkında bilgiler veren Berker Eren, global markalarla çalıştıklarını çeşitli firmaların tasarımlarını ve kurgularını yaptıklarını anlattı. Reklam üretim sürecinde grafik tasarımcılardan beklenenleri öğrencilerle paylaşan Eren, en önemlisinin istekli ve çalışkan olması gerektiğini söyledi.

HEDEF KİTLE

Dijital ajanslarda işleyişin nasıl olduğunu anlatan Berker Eren, markaların neleri talep ettiği ve ne istediklerinin çok önemli olduğunu belirtti. Eren, “Markaların iletişim dillerini öğrenmek zorundasınız. Hayal gücünüzü belli noktalarda kısıtlamak durumunda kalacaksınız. Çalıştığınız markalar hayal gücünüzle değil, hedef kitlelerin isteğine göre işler yapmanızı isteyecek.” ifadelerini kullandı.

 

MEZUNLARDA ARANAN ÖZELLİKLER

Mezun olan ve sektörde iş arayanlarda beklenen ve aranan özelliklerden bahseden Eren, dijital mecrada grafiker arayışının çok fazla olduğunu söyledi. Eren, “Özellikle markalar tarafından verilen revizelere nasıl reaksiyon verdiğiniz çok önemli. Revize sırasında kötü iletişim kurmanız sizin için dezavantaja döner.” dedi. Yeni mezunlardan beklenenin belli konularda donanımlı ve tecrübeli olması gerektiğini vurgulayan Eren, potansiyele ve özveriye sahip olunduğu takdirde insanın kendisini geliştirebildiğini belirtti.

 

“Z KUŞAĞI KURALLARI KOYAN TARAF”

Z kuşağının mecraya çok sahip olduğunu ve kuralları koyan taraf olduğunu söyleyen Berker Eren, eskiden markaların verdiğini almak zorunda olduklarını ama şu anda Z kuşağının sosyal medyadaki gücü sayesinde ne isterlerse onun olduğunu dile getirdi.


Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

Fotoğraf: Cansu Hacıyakupoğlu