Hayatları Kurtarmak İçin Yangın Güvenliği

Mühendislik Fakültesi tarafından ‘Yangın Güvenliği Temel Kavramları’ eğitimi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Konferansa İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) yangın komisyon üyeleri İnşaat Yüksek Mühendisi Ferda İdris Kon ve Makine Mühendisi Süha Akduman katıldı. Eğitimde iş hayatlarında yangın ile ilgili ruhsatlar, yönetmelikler ve yapılması gerekenler üniversite öğrencilerine anlatıldı.


DUMAN TAHLİYEYİ ZORLAŞTIRIR

Oturumun ilk konuşmacısı olan İnşaat Yüksek Mühendisi Ferda İdris Kon, yangın sırasında gerçekleşen durumları anlattı. Kon, “Yangın olurken ortalığı duman kaplar. Duman görüş mesafesini azaltarak tahliyeyi zorlaştırır. Bundan dolayı canlıların ölmesinin nedeni yangından yanmaları değil dumandan zehirlenmelidir.” dedi. Sözü diğer konuşmacıya bırakmadan önce yangın yalıtımının önemini anlatan Kon, bu yalıtımların bakımlarının zamanında yapılması ve kontrol edilmesi gerektiğini söyledi ve konuşmasını sonlandırdı.

"HAYATINIZ BİR YANGIN İLE SÖNEBİLİR"

Makine Mühendisi Süha Akduman ise konuşmalarına yangın ile ilgili yönetmelikleri ve ruhsatları anlatarak başladı. Akduman, “Yaşamınız boyunca ve iş hayatınızda yangına dayanıklı binalar yapıp ve yangın ruhsatı olan binalarda yaşamayı tercih edin çünkü hayatınız bir yangın ile sönebilir.” dedi. Sözlerine ise inşaat malzemeleri ile alakalı konuşan Akduman, öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra konferansı bitirdi.

Muhabir: Göktuğ Er, Atakan Başaran, Enes Deniz