Topluma Ve Toprağa Kazandırılan Hayatlar

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ağaç dikimi etkinliği düzenledi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Can Öz, Öğretim Görevlisi Filiz Akgenç ve İzmit Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Dayanışma Derneği Başkanı Kamer Doğan’ın düzenlediği Orman haftası etkinliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bahçesi renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Psikiyatri hemşireliği uygulaması son sınıf öğrencileriyle beraber planlanan etkinliğe dernek üyelerinin ve KOÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İç Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerinin destekleri ve yardımları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin bahçesine birçok ağaç dikildi. Etkinliğe Hemşirelik bölümü Psikiyatri Hemşireliği öğretim elemanları Doç. Dr. Rahime Aydın Er, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Can Öz, Öğretim Görevlisi Filiz Akgenç ve öğrenciler katılım gösterdi. 

“ORMAN HAFTASI BİR VESİLEYDİ”

İzmit Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Dayanışma Derneği’ne üye olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Can Öz, psikiyatri hemşiresi olduğunu, alanının da şizofreni olduğunu söyledi. Şizofreninin toplumda damgalanan ve dışlanan bir hastalık olduğunu ve bunun önüne geçmek için çeşitli aktiviteler düzenleyerek onları hayata kazandırmak amacını güden Öz, “Pandemi nedeniyle ara vermiştik ve şuan kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu orman haftası bizim için bir vesileydi. Hastalarımızı da alıp onlarla ağaç dikmeyi ve öğrencilerimizle kaynaşmalarını istedik. Onların evden çıkmaları, dernekten buraya gelmeleri çok özel bir şey, çok mutlu oluyorlar.” dedi.

HEM DOĞAYA HEM HAYATA

Şizofreninin duygu, düşünce ve algı bozukluğu olan bir hastalık olduğunu ifade eden Öz, toplumda deli olarak damgalanan bir grup olduklarını, eğitim ve iş alanında da problem yaşadıklarını söyledi.  Öz, “Hastalarımızla beraber etkinlikler planlayıp onların öğrencilerimizle, toplumla kaynaşmalarını sağlıyoruz. Biz damgalanmayı eğitimle halledemiyoruz. Hastalarımızı ne kadar anlatsak da en önemli şey onlarla temas etmek. Amacımız hastaların evde durmayıp toplumla entegre edilmelerini sağlamak.” ifadelerinde bulundu. 

Muhabir: Ece Öztürk