Bilinçli Seçimler Bilinçli Nesiller Oluşturur

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Liderlik Kulübü'nün düzenlediği 'İnsan Kaynakları Zirvesi' KOÜ Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Bu Gönderiyi Paylaş

İş hayatında sağlıklı iletişim ve insan ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenlenen programın ilk konuğu Hepsi Burada İnsan Kaynakları ekibinden Bahriye Bengü Demir Boran oldu. Boran, konuşmasında “İnsan kaynakları nedir ve nasıl çalışılır?” sorularını yanıtladı. İşe alım ve yetenek belirlemenin insan kaynaklarının temel görevi olduğunu söyleyen Boran, “Doğru kişiyi doğru yere yerleştirdiğinizde verimli bir dönüş alıyorsunuz.” dedi. Oturumda, halkla ilişkiler sektöründe çalışacak kişilerin nelere dikkat edilmesine değinilerek iletişimde açık, net ve  etkili olmanın öncelikli özellikler olduğu vurgulanırken zaman yönetimi ve güvenilirliğin önemi de katılımcılarla paylaşıldı. 

GERÇEK HOBİLER KEŞFEDİN

Özgeçmişin nasıl hazırlanması gerektiğini Hayat Kimya firmasından Faruk Yılmaz anlattı. Yılmaz, “Özgeçmişinizi doldururken; kitap okumayı, müzik dinlemeyi yazmayın. Bu bir hobi değil her bireyin yapması gereken bir davranış.” ifadelerini kullandı. Özgeçmişten sonra ön yazının neden olması gerektiği hakkında konuşan Yılmaz, ön yazının kişinin hayalini ve hedeflerini asıl ifade ettiği kısım olduğunu belirtti. “Kariyerinize karar vermek çok hassas bir dönüm noktası.” diyen Yılmaz, mülakat hakkında da tüyolar vererek konuşmasını sonlandırdı. 


“DOĞRU SEKTÖR DOĞRU TERCİHTİR”

Baba Kariyer Kurucusu ve KOÜ Liderlik Kulübü Kurucusu Lokman İlhan programın son konuğu oldu.  Öğrencilere iş hayatındaki deneyimlerini aktaran İlhan, doğru meslek seçiminin altını çizdi. İlhan, artık bilinçli meslek seçiminin olmadığını ifade ederek “Doğru sektör, doğru tercihtir. Hayatınız boyunca pişman olmayın. Sizi mutlu eden işi yapın.” şeklinde konuştu. İlhan son olarak, bilinçli seçimlerle bilinçli nesillerin yetişeceğinin altını çizdi.

 

Muhabir: Neslihan Karali