Sanal Formula’dan Gerçek Formula’ya

F2’de (Formula 2) yarışan Cem Bölükbaşı’nın kariyer hikayesini sizler için derledik.

Bu Gönderiyi Paylaş

Ülkemizde geniş bir kitlesi olan Formula sporu, gün geçtikçe hayran kitlesini artırmaya devam ediyor. Yıllardır Türk pilot göremediğimiz Formula’da, adını E-spor sektöründe duyuran, 2022 sezonunda ise gerçek pistlerde yarışan Cem Bölükbaşı, bu özlemimizi gidermeyi başardı. 2017 yılında E-spor dünyasında birçok başarı gösteren Bölükbaşı, bu sezon F2 takımlarından Charouz Racing System’de yarışıyor.

DÜNYADA TEK 

Geçtiğimiz aylarda yaptığı basın toplantısıyla F2’de yarışacağını açıklayan Cem Bölükbaşı, dünyada sanal alemden F2 seviyesine çıkan ilk pilot oldu. Formula 1(F1) E-sports dalında, 70 bin kişinin arasından ilk 20’ye seçilen Bölükbaşı, dikkatleri üstüne çekerek dünya şampiyonu Fernando Alonso’nun takımına seçildi. E-spor hayatında sayısız başarılar elde ederek ülkesini temsil eden Bölükbaşı, 2020 GT4 Avrupa Serisi Şampiyonası Pro-AM klasmanında 2. olma başarısını gösterdi ve 2022 sezonunda hayaline kavuşarak F2’de pilot olmaya hak kazandı. 


GERÇEK PİST 

Charouz Racing System takımında yarışan Cem Bölükbaşı, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix’ini 15. sırada tamamladı. Sıralama turlarını 20. sırada bitiren Cem, yarışta 6 rakibini geçerek kısmen başarılı bir yarışa imza attı. Sezonun geri kalanında 13 yarışa çıkacak olan Cem Bölükbaşı, ilerleyen yıllarda Formula 1 seviyesinde yarışmayı hedefliyor. 


FORMULA 1’E GİDEN YOL 

Türk pilot olarak, dünyanın en zengin sporlarından olan F1 seviyesine de çıkmak isteyen Cem Bölükbaşı’nı uzun ve stresli bir yol bekliyor. 23 yaşındaki genç pilot simülasyon yarışlarından gelmesine rağmen, dezavantajlarını avantaja çevirerek pistteki rakiplerinin önüne geçmeyi amaçlıyor. 


HEDEF F2 SAMPİYONLUĞU 

F1’de yarışabilmek için dünyanın en iyi 20 pilotu listesinde bulunması gereken Cem Bölükbaşını uzun bir yol bekliyor. F2 klasmanında belirli başarılar göstererek F1 takımlarının radarına girmesi gereken Bölükbaşı, F2’de şampiyon olarak en iyilerin arasında kendini göstermek istiyor. 


Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu