İletişim Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Festivali 1.gün açılış etkinliği ile İletişim Fakültesi Fuaye alanında başladı.

Bu Gönderiyi Paylaş

İletişim Festivali’nin açılış töreni, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü’nün katılımıyla gerçekleşti. Yüz yüze iletişimin Türk toplumu için öneminden bahseden Prof. Dr. Hülagü, öğrenciler ile bir araya gelerek sohbet etti. Öğrencilerin hem eğlenip hem de bilgilenebilecekleri etkinlerin bir araya geldiği İletişim Festivali, Sakarya Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Semih Oduncu’nun ‘Karma Seçkiler’ sergisi ile başladı. 

Pandemi sonrası bu tür etkinlikleri önemsediğini söyleyen Rektör Hülagü, “Bugün yönetim kurulu ve senatoyu da yüz yüze yaptık. Biz toplum olarak yakın teması seven insanlarız. Bu kapsamda İletişim Fakültesini de çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. Dekan Nigar Pösteki’den festivale dair bilgiler edinen Prof. Dr. Hülagü, kendisine sunulan kurabiyeleri öğrencilere ikram etti.

İLETİŞİMİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI

Davete ev sahipliği yapan Dekan Pösteki, “2 yıllık bir aradan sonra festival ile birlikte olmak bizleri çok mutlu etti. İletişim, önemi giderek artan bir alan. Bunun öneminin bizler tarafından herkese anlatılması, gösterilmesi gerekiyor. Bu sebeple bu tarz etkinlikler, festivaller, söyleşiler, atölyeler bizler ve öğrencilerimiz için çok değerli.” şeklinde konuştu. Dekan Pösteki, festival kapsamında 3 gün boyunca iletişimin, tarihten günümüze kadar gelişen süreçlerinin konuşulacağını belirtti. Dekan Pösteki, katkıları için KOÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Üyesi  Doç. Dr. Banu Küçüksaraç’a ve atölyelerde çalışan öğrencilere emekleri için teşekkür etti.

SERGİ İLE AÇILIŞ

İletişim Festivali kapsamında konuk edilmenin kendisi için çok gurur verici olduğunu söyleyen Oduncu, Karma Seçkiler Sergisi’nin, uluslararası bienal, trienal ve yarışmalar için tasarladığı posterlerinin yer aldığı bir seçki olduğunu belirtti.16 farklı eserden oluşan ‘Karma Seçkiler’ sergisi 3 gün boyunca İletişim Fakültesi Fuaye alanında ilgililerini bekliyor olacak.

KÜLTÜR SANAT VE ÜRETİM BİR ARADA

3 gün sürecek olan festivalin sponsoru Sepaş Enerji kurumundan Kurumsal İletişim Yöneticisi Muhsine Küçük, 2 yıl pandemi nedeniyle, üniversiteden uzak kaldıklarını belirterek, festivalde olmanın bu sebeple daha mutluluk verici olduğunu vurguladı. Küçük, “Kültürün, sanatın, üretimin olduğu bir ortamda olduğumuz için biz Sepaş olarak sizlere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

KOÜ Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Hatice Uyar ve KOÜ İktisat Bölümü öğrencilerinden Ali Erkmen müzik dinletisi ile açılışta yer aldı. İletişim Fakültesinden; Gazetecilik Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, Reklamcılık Bölümü, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri de açılışa katıldı.

Muhabir: Hülya Altıntaş

Fotoğraf: Cansu Gülizar Hacıyakupoğlu, Erdost Özmen, Göktuğ Er