Oyuncu Oynamaz Yaşar

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen İletişim Festivali kapsamında 'Kamera Önü Oyunculuk ve Oyuncu Yönetimi' atölyesi gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Seslendirme Sanatçısı ve Tiyatro Oyuncusu Nesli Meriç Sanioğlu, ‘Kamera Önü Oyunculuk ve Oyuncu Yönetimi’ atölyesinde eğitim verdi. Sanioğlu, herkesten daha heyecanlı olduğunu belirterek katılımcılara rahatlamaları için ünlü aktörlerinde kullandığı bir gevşeme metodunu uyguladı.


“OYUNCU BİR HAMURDUR”

Sanioğlu, oyuncu tanımı için; “Oyuncu bir hamurdur ve her hamur farklıdır ama oyuncu denilen kişi farklı karakterleri o anda yaşayabilendir.” ifadelerini kullandı. Oyunculuk eğitimin bu sebeple bire bir verilmesinin daha doğru olduğunu vurgulayan Sanioğlu, bir oyuncunun eğitim sürecinde 1.sınıfta kendini tanıdığını, 2.sınıfta kendinden sıyrıldığını, 3.sınıfta ise başkası olmayı öğrendiğini belirtti.

 

OYUNCULUK İLE MEŞHURLUK AYNI ŞEY DEĞİLDİR

Sanioğlu, derdi olan yönetmenlerin bunu sadece oyuncular ile ortaya koyabileceğini ve bir uyum yakalayabileceğini belirtirken, derdi olmayan yönetmenlerin ise meşhur isimler ile soğuk bir yapım ortaya koyduklarını söyledi. Sanioğlu, "Filmi fazla izlensin diye meşhurlar ile çalışmayı seçenlerin filmleri yönetmen ismi ile anılmaz ve farkında olmadan kendilerinin değil o meşhur ismin reklamını yaparlar." dedi. Bu seçimin yönetmenin duruşu bakımından iyi bir seçim olmadığını belirten Sanioğlu, "Düşüncelerinizin arkanızda durup hayallerinize sarılın." sözleriyle öğrencilere cesaret verdi.


Muhabir: Kumsal Yürek

Fotoğraf: Erdost Özmen