Hem Geri Hem İleri Dönüşüm

KOÜ İletişim Festivali kapsamında 'Sürdürülebilir İletişim' hakkında geri dönüşümden ve ileri dönüşümden bahsedildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Festivalin ilk gününde KOÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdil Sayımer’in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğin katılımcısı Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen oldu. Sürdürülebilir kalkınma için küresel amaçlardan bahseden Özen, Anadolu Efes'in iletişim danışmanlığını yaptığını belirtti. 

MALİYETLİ VE GEREKLİ

Sürdürülebilir kalkınma için küresel amaçları aktaran İpek Özen, sürdürülebilirliğin amacının gençler ve çocuklar için düzgün bir gezegen bırakmak olduğunu söyledi. İklimin değişmesinin temel sebebinin 'Hadsizce' tüketim olduğunu vurguladı. Özen’in, “Durma, harekete geç. Bazı şeyleri beklememek gerekiyor. Her insanın adım atması gerekli.” sözleri dikkat çekti. Özen, sürdürülebilirlik işleminin oldukça maliyetli olmasına rağmen ciddiyetle bu işi yapan şirketlerin olduğunu ve bunun bir devlet hukuku olduğunu aktardı.

ÜZERİNE DÜŞÜLÜYOR

İpek Özen’e, hükümetler arası iklim değişikliği hakkında ne düşündüğü sorulduğunda ise, “1893’ten beri konuşuluyor ama kimin gündemine geldi derseniz Dünya Ekonomik Forumu (DAVOS) zirvesinin odaklandığı konu tamamıyla sürdürülebilirlik.” cevabını verdi. Özen, “Fark yaratmak için tüm her şey içimizde, bizim potansiyelimizde.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki’nin plaket takdimiyle konferans son buldu.

Muhabir: İbrahim Özçetin

Fotoğraf: Cansu Gülizar Hacıyakupoğlu