Dijital Sanat İle Geleneksel Sanat Bir Arada

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleşen İletişim Festivali kapsamında, ‘Dijital ve Gelenekselin Birleşimi Resim Sergisi’ etkinliği düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Görsel İletişim Atölyesinde düzenlenen sergide Ressam Evrim Coşar ve Ressam Gülnur Birgül çizimlerini Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle buluşturdu. Gerçekleştirilen sergiye, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki de katıldı. Serginin açılışında konuşan Evrim Coşar, geleneksel yöntemlerle çalışmayı tercih ettiğini, renklerle ve fırçalarla oynamayı çok sevdiğini dile getirdi. Evrim Coşar’dan sonra söz alan Gülnur Birgül, dijitale yönelme sürecinin pandemi döneminde başladığını ve evde kaldığı zaman çocuğundan dolayı geleneksel çalışmalarını sürdüremediğini ifade etti.

SANATIN GÜCÜ

Sanatın gücüne çok inandığını söyleyen Evrim Coşar, sanatın değiştiren dönüştüren ve geleceğe ilerlememizi sağlayan büyük bir alan olduğunu belirtti. Coşar, “Bu yüzden sanatın içinde hep beraber kalalım istiyorum." sözlerinin ardından herkese teşekkür etti. 

DİJİTAL SANAT

Geleneksel yöntemlerle sanat yapar gibi dijital fırçalarla çalıştığını ifade eden Gülnur Birgül, bilgisayar ortamında gelenekseli taklit ederek oradaki teknik unsurları bilgisayar ortamında kullandığını dile getirdi. Birgül, “Gelenekseldeki etkileri tamamen sanal bir ortamda ve sanal fırçalarla çalışmalarımı sürdürdüm.” dedi. Son olarak  Prof. Dr. Nigar Pösteki, Evrim Coşar ve Gülnur Birgül’e plaket takdim etti.

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

FotoğrafCansu Gülizar Hacıyakupoğlu