Metaverse Evreni Gerçekliği

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından gerçekleştirilen İletişim Festivali programında ‘Dijital Pazarlama Devrimi ve Metaverse’ isimli seminer düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Brandok Dijital Performans Marketing Ajansı kurucuları Ahmet Balat ve Zeynel Çift son zamanların popüler mesleklerinden olan ve aynı zamanda öğrenciler tarafından da ilgi gören dijital ve dijital pazarlama konusu hakkında öğrencilere bilgiler aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ahmet Balat, dijital pazarlamada ölçülebilirliğin geleneksel pazarlamadan daha kolay olduğunu belirtti. 

DİJİTAL PAZARLAMANIN ARTILARI  

Dijital pazarlama ve geleneksel pazarlama hakkında konuşan Ahmet Balat, dijital pazarlamanın mekandan bağımsız olduğunu fakat geleneksel pazarlamada bunun mümkün olmayacağını ve dijital pazarlamada veri ulaşımının daha kolay olduğunu dile getirdi. Maliyet konusunda da dijital pazarlamanın daha avantajlı olduğunu ifade eden Balat, geleneksel pazarlamada hızlı müdahalenin mümkün olmadığını ve en hızlı müdahale şeklinin dijital pazarlamada bulunduğunu vurguladı.


ÖĞRENCİLERE SEKTÖRDEN TAVSİYELER  

Öğrencilere sektörden deneyimlerini aktaran ve tavsiyeler veren Balat, şimdilerde dijital veriye ulaşabilmenin çok önemli olduğunu söyledi. Balat, “Markaların reklam yazarlığını yapabilirsiniz. İnternetten izlediğiniz bir film veya diziyi bloğunuzda yazabilir, sosyal medyada gördüğünüz paylaşımların metin yazarlığını yapabilirsiniz. Kendi kişisel gelişiminizi sağlar ve dijital pazarlamasını yaparsanız sonuca varabilirsiniz.” dedi.  


HERKES METAVERSE’ÜN BİR PARÇASI 

Ahmet Balat’ın konuşmasının ardından Zeynel Çift, öğrencilere Metaverse hakkında bilgi verdi. Çift, metaverse evreninin sosyal alanda sanal bir kimlik oluşturmak ve etkinliklere katılmak olarak tanımladı. Metaverse evreninin, ekonomi alanında da toplantılar düzenlemek, alışveriş yapmak, tanıtım ve reklam faaliyetlerini de kapsadığını belirten Çift, tüm zincir ağlarının Metaverse evreninin bir parçası olduğunu dile getirdi. 


Etkinlik, Reklamcılık Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Pekman’ın  konuşmacılara plaketlerini takdim etmesiyle son buldu.

 

Muhabir: Behiye Sude Doğan