Dijital Sektörden Tavsiyeler

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Festivali’nin ikinci gününde ‘Dijital Ajans ve İnfluencer Marketing’ adlı söyleşi düzenlendi.

Bu Gönderiyi Paylaş

51 Digital Kurucusu ve Genel Müdürü Burak Bozkurt ile Influencer Yönetim Başkanı Tuğçe Akdemir söyleşinin konuğu oldu. Kariyerlerine nasıl başladıklarını anlatan konuklar, tecrübelerini öğrencilere aktardı. Pazarlama ve reklamcılık üzerine eğitimler veren Bozkurt, “Kocaeli Üniversitesi’ne gerçekten bir şeyler öğrenmek isteyen kitle olduğuna inandığım için çok heyecanlı ve istekli geldim.” ifadelerini kullandı. 

“BU İŞE BAŞLARKEN HİÇBİR ŞEY BİLMİYORDUM”

1996 doğumlu olduğunu söyleyerek söze başlayan Burak Bozkurt 2016’da influencer marketing’in ne anlama geldiğini çeşitli programlara başvurarak yolculuğuna başladığını belirtti. Bozkurt, Türkiye’de sektörle alakalı bir şey bilinmediğini, Türkiye’nin Amerika’dan 3 yıl geride olduğunu söyleyerek işi öğrenmek için Amerika’ya gittiğini belirtti. “Bir şeyi bilip öğrenmek çok önemli ama daha da önemlisi bildiğini nasıl anlattığındır.” şeklinde konuşan Bozkurt, kariyerinde basamakları bu şekilde çıktığını açıkladı. Sözlerine “İnfluencerların kendi yarattığı bir değer var, biz işini yapan influencerların bizimle işini daha iyi yapması için çalışıyoruz.” diye ekledi.

“ÖZEL HAYATIN EKSİKLİĞİNİ HİSSETMİYORUM”

İnfluencer Yönetim Başkanı Tuğçe Akdemir, Burak Bozkurt ile Enes Batur’un doğum gününde tanıştıklarını anlatarak konuşmasına başladı. Aldıkları iş birliklerinin çok fazla olduğu yorumlarına maruz kaldıklarını belirten Akdemir, ondan kat kat fazlasını da reddettiklerini dile getirdi. Aldıkları iş birliklerini titizlikle seçtiklerini ve bu iş için çok yüksek enerjili olunması gerektiğini de ekledi. Özel hayatıyla ilgili olarak konuşan Akdemir, “O kadar yoğun ve yeniliklere açık  bir işte çalışıyoruz ki onun eksikliğini bile hissetmiyorum, kendi adıma.” dedi.

BİLGİSİ OLAN İNSANLARI SÖMÜRÜN

Karşılıklı devam eden konuşmada reklam ajanslarında çalışmayı düşünenlere tavsiyeler veren ikili, en eğlenceli sektörün influencer ajansları olduğuna dikkat çekti. Mesai saatlerinin olmadığını, iş hayatıyla özel hayatın birbirine karıştığını ve bundan mutlu olabilen insanların çalışabileceği bir sektör olduğunu belirtti. Bozkurt, “Girişimci olmak istiyorsanız bir şeylerden fedakarlık etmeniz gerekiyor.” dedi. Doğru insanlardan doğru bilgileri almanın, ikna kabiliyetinin yüksek olmasının bu işteki başarının adımları olduğunu da ekledi. Akdemir, hızlı düşünüp çözüm odaklı olmanın kriz anında birçok şeyi kurtardığını, bir olayı kestirip atmanın bu işteki en büyük yanlış olduğunu dile getirdi.


Söyleşi sonunda KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki konuklara plaketlerini takdim etti.

Muhabir: Ece Nur Öztürk, Atakan Başaran

Fotoğraf: Erdost Özmen