Yeni Büyük Teknoloji: NFT

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesinde İletişim Festivali kapsamında 'NFT Oluşturma ve Listeleme' atölye etkinliği düzenledi.

Bu Gönderiyi Paylaş

KOÜ İletişim Festivalinin ikinci gününde; Helenex Şirket Sahibi ve Yöneticisi Barış Eldoğan, “NFT Oluşturma ve Listeleme” atölyesi ile İletişim Fakültesinde öğrencilere NFT hakkında bilgi verdi. Kendi şirketini kuran Eldoğan, NFT hakkında bilgi verdikten sonra uygulamalı olarak NFT oluşturma ve listelemeyi gösterdi. Eldoğan, “NFT yeni çağın çok önemli ve büyük teknolojisidir.” dedi. 

NFT’DE HER ŞEY ŞEFFAF 


Barış Eldoğan, “NFT’de her şey şeffaftır. Herkesin çalışmalarını, satışlarını görebilirsiniz.” dedi. Atölye etkinliği için bilgisayarlarıyla gelen öğrencilere Metamask kurulumu ve cüzdan oluşturmayı gösterdi. Ardından Metamask cüzdanını, ilk NFT pazar yeri olan Opensea’ye bağlamayı gösterdi. Metamask, Ethereum blok zinciri ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanıdır.” diyerek öğrencilere Opeansea, Metamask, Plygon uygulamaları üzerinden NFT oluşturma, listeleme ve satmayı uygulamalı olarak anlattı. 

Atölye etkinliği Doç. Dr. Banu Küçüksaraç’ın Barış Eldoğan’a plaket ve teşekkür belgesini takdim ederek son buldu.  


Muhabir: Rabia Aktaş 

Fotoğraf: Göktuğ Er