Dijital Reklamcılıkta Yeni Nesil

Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen İletişim Festivali kapsamında 911 reklam ajansı çalışanları Berker Eren ve Nihan Eren öğrencilerle buluştu.

Bu Gönderiyi Paylaş

Öğrencilere tecrübelerini ve bilgilerini aktaran Berker Eren, “YouTube ve İnstagram’da kaba tabirle herkes bir köşeyi kaptı Tiktok’ta ise algoritmanın farklılığından dolayı yeni başlayan birinin dahi yükselme ve görüntülenme imkanı mevcut.” dedi. 

HER ŞEY VERİLERE DAYALI

Dijital reklamcılığın içeriği anlatıldığı konuşmada sosyal medyaya yer veren Eren “Sosyal medya içeriği hazırlarken önce dönemsel araştırma verilerine bakıyoruz ardından bu araştırma sınırlarını spesifiklestirip sonuçlar tutarsa o doğrultuda harekete geçiyoruz artık kişinin kararları yerine veriler üzerinden hareket ediyoruz. Şu anda her şey verilere dayalı.” ifadelerini kullandı. 


AMATÖR RUHLA DAHİ GLOBALE ULAŞABİLİRSİNİZ 

Mezunlara ve öğrencilere tavsiye veren Berker Eren “Referansın hayatı bir önemi var, kaçıncı sınıfta olursanız olsun en önemlisi network kurmaya başlamanız eğer doğru zamanda; doğru insanlarla temasa geçebilirseniz başarabilirsiniz. Hepinizin yapabileceği aşina olduğu bir sektör.” dedi. Eren, "Amatör bir ruh ile dahi global markalarla iş yapabilirsiniz bu yüzden özel sektörle aranıza duvar örmeyin." diye ekledi. Bunun dışında yeni nesli kural dışı, öz verisiz, özel hayatına fazla önem veren bir jenerasyon olarak tanımlayan Berker Eren, bu tabirleri yıkarak hızla başarı merdivenlerinin çıkılabileceğini belirtti. 


Muhabir: Canberk Gürel