İletişim ve Dergicilik

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen İletişim Festivali kapsamında ‘Dergicilik’ başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Bu Gönderiyi Paylaş

Sepaş Enerji sponsorluğunda düzenlenen seminere Time Kocaeli İmtiyaz Sahibi Tolga Tamer ve TV41 kanalında program sunuculuğu yapan, aynı zamanda da  yazar olan Sevcan Tamer katıldı. Öğrencilere mesleğe nasıl başladığını anlatan Tolga Tamer, seyahat ettiği yerleri yazıya dökerek sektöre girdiğini, daha sonrasında Time Kocaeli dergisini kurarak dergi tarafında devam ettiğini dile getirdi.

 

"İLETİŞİMİMİZİ İŞİMİZE TAŞIYORUZ"

Dergiciliğin günümüz şartlarında çok zor olduğunu belirten Tolga Tamer, baskı maliyetlerinin ve her ay düzenli şekilde içerik çıkarmanın sıkıntılı olduğunu ifade etti. Tamer, “Benim ailemin de katkısıyla iletişimim çok iyidir. Bundan dolayı iletişimimizi işimize taşıyarak sosyal çevremizi, arkadaşlarımızın hayatlarını ve iş yerlerini dergimizde anlatıyoruz.” dedi. Derginin tüm şartlara rağmen her ay düzenli çıktığını dile getiren Tamer, Mayıs ayında derginin 55. sayısını çıkardıklarını söyledi.

YAZARLIKTA HALK DİLİ

Yazarlık hakkında konuşan Sevcan Tamer, yazılarında halk dilini kullandığını ve insanlara yazıları hakkında ne düşündüklerini sorduğunu söyledi. Tamer, “Öz Türkçeyi kullanarak yazılar yazınca insanlar bana yazılarımı beğendiklerini söylüyorlar. Bunun nedenini sorduğumda da yazılarımı anlayabildiklerini ve hoşuna gittiklerini dile getiriyorlar.” dedi. Öğrencilere tecrübelerini ve tavsiyelerini aktaran Sevcan Tamer, eğitimin son derece önemli olduğunu, kitaplardan ve eğitimlerden alınan bilgileri, tecrübelerle birleştirildiğinde insanın iyi yönde gelişebileceğini ifade etti.  

Muhabir: Oğuzhan Hafızoğlu

Fotoğraf: Erdost Özmen